Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Folyamatos szemétszedés

A Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a városi közterületek tisztán tartására. A belvárosban, a lakótelepeken és a Győrbe bevezető utak mellett is folyamatos az eldobált hulladék kézzel történő összeszedése. A munkában napi szinten több mint húsz ember vesz részt. A dolgozók legnagyobb mennyiségben csomagolóanyagokat szednek össze,  gyakran kerül a zsákokba például műanyag és fém üdítős doboz, péksütemények papírzacskója és papír zsebkendő.  Az így begyűjtött hulladék mennyisége rendre emelkedik. A szemétszedők Győrben 2016-ban összesen 120 ezer zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze közterületről, ez naponta több mint 300 zsák hulladékot jelent. Ennyi szemét kézi begyűjtése nagyon sok munkával jár. Az utcai hulladékgyűjtők nagyobb igénybevételével a kézi szemétszedésre fordított humán és anyagi erőforrásokat hasznosabb munkákra is lehetne összpontosítani. Ne feledjük, ha az utcán vagy a játszótéren valaki a földre dob egy zacskót, egy cigarettás dobozt vagy bármilyen más hulladékot, azért egy másik embertársunknak le kell hajolnia.