Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Forgács Péter közleménye

”Mint a Győri Nemzeti Színház átmeneti időre kinevezett igazgatója fontosnak tartom megjegyezni, hogy az intézményben megkezdődő fegyelmi eljárás a gazdálkodás során felmerült problémákra, emellett a vezetők személyes felelősségére igyekszik választ találni, és semmilyen részletében nem érinti a társulat muvészeti tevékenységét.

A Győri Nemzeti Színházban végzett magas szintu szakmai munka eredményeit senki sem kérdőjelezte meg, a színészek teljesítményével, az előadások színvonalával, a repertoár sokszínuségével és a produkciók minőségével a város és annak közgyulése joggal lehet elégedett. A gazdálkodás terén azonban súlyos mulasztásokat tárt fel az önkormányzat, amelyek áttekintése és a felelősség megállapítása a fenntartó önkormányzat, az intézmény, a társulat és természetesen a színházszerető győri közönség közös érdeke.

Minden, a színházért aggódó és felelősséget érző győri embert szeretnék megnyugtatni, hogy a muvészeti munka a fegyelmi eljárás idején sem szenved majd csorbát, s a Győri Nemzeti Színházban éppolyan színvonalas, magas színészi teljesítményről árulkodó darabokat láthatnak a jövőben, amely eddig is jellemezte ezt a patinás intézményt.”
                                                                           
Forgács Péter
igazgató
Győri Nemzeti Színház