Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Fotókiállítás Európa Kulturális Fővárosairól

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester nyitotta meg a kiállítást. Az alpolgármester elmondta, a képeken a korábbi Kulturális Fővárosok láthatók. A kiállított képek egy színvonalas fotópályázat legjobb alkotásai, a mintegy hétszáz beküldött munkából negyvenet választott ki a zsuri.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága kiállítása minden olyan városban látható lesz, amely pályázott a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címre. Az első állomás Győr, innen pedig Miskolcra viszik a képeket. A kiállítás a téren május 6-ig látható.

A látogatók is szavazhatnak az általuk legjobbnak minősített alkotásokra a képek alatt található szavazólapok segítségével.

Az alpolgármester kifejtette, bár hazánkban Pécs nyerte a 2010-es Kulturális Főváros címet, Győr is szeretné kivenni a részét a rendezvénysorozatból. Ennek érdekében egyeztetnek a rendező várossal.

Az elmúlt héten járt Győrben a pécsi delegáció, és a tárgyaláson szó esett arról, hogy a két város között kulturális cseréket valósítanak meg 2010-ben, vagyis Győr is bemutatkozik Pécsen, és a pécsi muvészek is ellátogatnak Győrbe.