Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Fűnyírás a városban

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatóságának koordinálásában, a városüzemeltetési alapfeladatok ellátása részeként a kihirdetett egészségügyi vészhelyzetben is zajlik a városban a közterületi fűnyírás. A munkát szükséges elvégezni, hiszen a hetek múlásával egyre nagyobb lenne a fű növedéke, ami a későbbiekben jelentősen megnehezítené a szolgáltató munkáját.

 

A tevékenység kezdete előtt a szakemberek ellenőrizték a gépek forgó alkatrészeit és azok kenését, megélezték a fűnyírók késeit, ahol kell, ott pótolták a védő burkolatokat.

 

A városi úthálózatban számos körforgalom terelő szigete füvesített. A lombkorona nélküli, általában domború kialakítású zöld szigeteken korábban növekedésnek indul a fű, ezért a Győr-Szol Zrt. március elején ezeken a helyszíneken kezdte el a fűnyírást.

 

A március közepén az elvárható közterületi kép megteremtése érekében egyes városi parkokban már ugyancsak dolgoztak a fűnyírók.

 

Az enyhe koratavaszi idő miatt önmagához képest közel egy hónappal előrébb jár a természet, ezért március 23-ától a lakótelepi és az egyéb városi zöldterületeken is elkezdődött a fűnyírás. A Győr-Szol Zrt. koordinálásában, az egészségügyi óvintézkedések betartásával összesen több mint 25 darab önjáró, nagy teljesítményű fűnyíró gép vesz részt a minden városrészben zajló munkában.  A cég figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat seprőgépek kísérik, míg más helyszíneken kézi légfúvóval tüntetik el a burkolatra került nyiradékot. A fűnyíráshoz kapcsolódóan a szakemberek türelmet kérnek, hiszen a gépek egyszerre nem lehetnek ott minden helyszínen.

 

Az előző évek tapasztalatai alapján várható, hogy a háromheti munkát jelentő első fűnyírási kör befejezése egyben a második kör kezdete lesz.