Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Gasztronómiai siker az Apáczai Karon

Az elmúlt hétvégén XVII. alkalommal rendezték meg Zánkán az Országos Szabadtéri Főzőversenyt, vendéglátó szakképzéssel foglalkozó iskolák számára. A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar II. éves turizmus-vendéglátás szakos hallgatói is megmérették tudásukat. Az ország különböző tájegységeit képviselő, kilenc csapat részvételével zajló kiélezett küzdelemben, a Pőcze Viktória Eszter, Füredi Ildikó, Rasek Anna alkotta apáczais trió elhódította az előkelő második helyezést. Szalai Zoltán, az Egyetem oktatója nyolc éve készít fel csapatokat, és az ország jelentősebb ifjúsági szabadtéri versenyeiről gyűjtik be a nemesfémeket. Szalai tanár úr elmondása szerint, a nagy versenyek mindig fej-fej melletti csatákban dőlnek el, a zánkai megmérettetésen is tizedpontok döntöttek az első helyeken.

 „Minden csapat, minden oktató igyekezete dicséretes. A feszített napi munkán túl vállalni a felkészüléssel járó többletmunkát, a késő estékbe nyúló gyakorlásokat, pozitív példát mutat a szakma, és az oktatás iránti elkötelezettségből. Mindenki a legjobbat igyekszik adni magából, és természetesen mindenki győzni szeretne. Ezeknek a versenyeknek győztese minden résztvevő csapat, mert jó tanulni egymástól, jó tanulni a saját hibáinkból, ezen kívül ismeretségek, barátságok köttetnek.” Az ezüstérmes ételek: Tárcsán sült nyúlfalatok kölessel és gyümölcsökkel házasítva, és Konfitált báránycomb puliszkafelfújttal és sült zöldségekkel. A zsűri értékelésében kiemelte mind a kivitelezés ötletességét, mind a technológiai megvalósítás magas színvonalát. A kulinális élvezetet a Pannonhalmi Apátsági Pincészet kitűnő borai emelték.

A következő megmérettetésre május 14-16-án a bogácsi a VIII. Országos Szabadtéri Főzőversenyen kerül sor, ahol világrekord megdöntésére és dobogós helyek elnyerésére készülnek a tehetséges vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatók.