Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Gépészmérnök-jelöltek találkoznak és versenyeznek Győrött

Hét gépészképzést folytató hazai felsőoktatási intézmény - Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Kecskeméti Főiskola, Miskolci Egyetem, Budapesti Muszaki Főiskola és a rendező Széchenyi István Egyetem – 51 hallgatója vesz részt a Gépészmérnök Hallgatók I. Országos Konferenciáján Győrött. A háromnapos találkozót 2007. április 23-án, hétfőn 10 órakor dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora nyitja meg. A helyszín az egyetem VIP terme (konferencia épület, I. emelet).

A Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatóiban 2006 végén fogalmazódott meg a gondolat a rendezvény, a tapasztalatcsere fontosságáról, annak megszervezéséről.

- Győr a hazai gépészmérnöki képzés egyik meghatározó központja. Modell értéku a gazdaság–felsőoktatás együttmuködésének szervezése, ennek eredményessége. Arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott gépészmérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat – mondta el Pup Dániel, a győri gépészmérnöki szak szakfelelőse.

A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítvány támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gépészmérnöki Hallgatói Szakbizottsága szervezésében valósul meg. A konferencián, amely egyben szakmai verseny is, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal is találkoznak. A feladatokat csoportmunkában oldják meg a résztvevők. Minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszeru helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.

A találkozó szakmai programját a Magna Steyr ECH Kft., a Sapu Kft., a Borsodi Muhely Kft., a Jankovits Hidraulika Kft. és a HNS Muszaki Fejlesztő Kft. közremuködésével alakították ki a szervezők. A cégek javasolták a megoldandó feladatokat, s vezetőik a találkozón módszertani tanácsokat is adnak a mérnöki munka napi gyakorlatához. A zsuri a prezentációkat szakmai és megvalósíthatósági szempontból értékeli és díjazza. A bírálók a cégek vezetői és az egyetem szaktanszékeinek oktatói lesznek.

A rendezvény ideje alatt több bemutató is színesíti a találkozó programját. Hétfőn 14.15 és 16.30 óra között a 7-es BMW legújabb hidrogénes változatáról szóló előadás, a legújabb 335ci és cci biturbos változatainak bemutatása szerepel a programban. Kedden 9.40 és 11.00 óra között a győri egyetem gépészlaboratóriumaival ismerkednek a mérnökjelöltek. A 3D digitalizáló, a vízvágó mellett az 5D-s maró laboratórium munkájának megismertetése is szerepel a programban. Szerdán 8 órától a II. Széchenyi Futam - az Alternatív Hajtású Jármuvek Versenyén vesznek részt a hét gépészképzést folytató hazai felsőoktatási intézmény hallgatói. – számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.