Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Gömbkőris fák metszése

A Győr-Szol Zrt. a városi faállomány kezelőjeként január elején megkezdte a gömbkőris fák háromévente aktuális, speciális metszését. A belvárosi sétálóutcákat és tereket díszítő dekoratív gömbkőrisek alapvetően gömbkoronát növesztenek, idővel azonban túlnövik az életterüket, ekkor az ágak épületeket és más vagyontárgyakat veszélyeztethetnek. A faj esetében a háromévente indokolt szakszerű visszavágás hiányában a gömbkőris fák koronájának belseje felkopaszodik, emiatt is indokolt a koronaalakító metszés.

 

A szakemberek a munkát az Árpád út Munkácsy utcai végénél kezdték és innen haladnak az Árpád út Tarcsay utcai kereszteződése felé. Hasonló feladatok várnak a szolgáltatóra többek között a Bajcsy-Zsilinszky út mentén, a Baross úton és a városháza környékén.

 

A közel egy hónapig tartó metszés során a kertészek összesen több száz gömb koronájú fát vágnak vissza. Közülük mintegy 180 darab található az Árpád úton, a többi ugyancsak a belvárosban, valamint Győr más területein díszíti a környezetet.

 

A metszésből származó zöldhulladékot a Győr-Szol Zrt. elszállítja és a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítja.