Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Gyémántdiplomás orvosokat köszöntöttünk

Az elmúlt években gyémántdiplomát kapott orvosokat Borkai Zsolt köszöntötte a város nevében.

 

A polgármester ezüst emlékérmet adományozott dr. Ábrahám Györgynek, dr. Szabó Pálnak, dr. Borbély Lászlónak és dr. Niederland Vilmosnak az elmúlt évtizedekben végzett kiemelkedő gyógyító munkájukért, és a betegségek megelőzése, a prevenció területén elért kiváló eredményeikért.  Az orvosok az egyetem elvégzése után 60 évvel vehették át gyémántdiplomájukat az elmúlt években.

 

Az ünnepségen dr. Schmidt Péter az Alapellátási Szabadegyetem szakmai igazgatója megemlékezett az ötödik gyémántdiplomásról, dr. Hochenburger Emilről, aki ma már nem lehet közöttünk.

 

Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében kiemelte, az ünnepeltek orvosegyetemi tanulmányaikat követően  60 évvel vehették át gyémántdiplomájukat, a város pedig azért köszönti őket, mert nagyon sokat tettek Győr lakosságának egészsége megőrzése érdekében, a megelőző és a gyógyító munkában egyaránt. Az egész életüket az orvoslásra, mások segítésére tették fel, és ezért köszönet illeti őket.

 

Dr. Szabó Pál a kitüntetettek nevében mondott köszönetet az elismerés miatt, míg dr. Niederland Vilmos arról beszélt, hogy a hat évtized során mennyit változott az orvostudomány, és sokszor a saját szakterületük fejlődését sem volt egyszerű lekövetni. „A technikai fejlődés nagyon örvendetes, de közben nem szabad elfelejtkezni a betegről sem, akivel beszélgetni, törődni kell.”  Az ünnepségen dr. Borbély László és dr. Ábrahám György szintén az elmúlt hat évtized felemelő és nehéz pillanataira emlékezett vissza.