Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győr oktatásügyéért és sportjáért dolgoznak

A pedagógusnap alkalmából rendezett városi ünnepség keretében adták át a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat…

 

„A család mellett az oktatási intézmények, és a pedagógusok, akik rengeteget tehetnek azért, hogy a gyerekekből olyan felnőttek váljanak, akik megtalálják a számításukat az életben, megfelelő értékrenddel vérteződnek fel, s maguk is példát tudnak majd mutatni a fiatalabb generáció számára.” – fogalmazott köszöntőjében Radnóti Ákos, aki köszönetet mondott a pedagógusoknak az áldozatos munkáért, amit a gyermekek fejlődéséért végeznek. Az alpolgármester hozzátette, fontos a fiatal generáció szellemi nevelése mellett a fizikai nevelés is, az ép testben ép lélek jegyében, az egészséges életmód szellemében. Ezért is adják át ezen a napon a Győr Oktatásügyéért díjak mellett a Győr Sportjáért elismeréseket is.

 

Ezt követően az alpolgármester, Páternoszter Piroska a Humánpolitikai Főosztály vezetője és Szombati-Serfőző Eszter a Kulturális és Sport Főosztály vezetője adta át a díjakat. Dr. Németh József Györgyné a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola magyar-ének szakos tanára, valamint Bognár Edit a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola pedagógusa Győr Oktatásügyéért díjat vehetett át. Ezt az elismerést kapta Domonkos László a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója is, aki a nap folyamán az Apáczai Csere János-díjat is átvehette.

 

Papp Oszkár a Győri Atlétikai Club Evezős Szakosztálya vezetője, valamint dr. Konczos Csaba egyetemi adjunktus számára Győr Sportjáért díjat adott át az alpolgármester. Gratuláltak Bognár Sándorné óvodavezetőnek is, akit az emberi erőforrások minisztere Brunszvik Teréz-díjjal tüntetett ki. Az ünnepség, amelyben a Kodály iskola adott műsort, a kiemelkedő munkát végző munkatársak jutalmainak átadásával zárult.