Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győrbe is ellátogat a kerékpáros

16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegnek reményt és erőt adjon.

 

Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért most útnak indul, hogy kiálljon a többiekért.

 

– Remélem, hogy az út során minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam: soha nem szabad feladni! – fogalmazza meg motivációját Ternován Zoltán, aki május 8-án az esztergomi bazilikától elindulva 16 napon át kerékpározik, hogy több mint harminc várost érintve gördüljön be május 23-án Székesfehérvárra, az SM Világnap rendezvényére. Az amatőr sportoló magával viszi az SM Világnap zászlóját, amelyet reményei szerint sokan aláírnak, s minél több SM beteg és egészséges ember beírja üzenetét útinaplójába is. Ternován Zoltán útja a www.facebook.com/smtarsasag oldalon is folyamatosan nyomon követhető.

 

Vincz-Marton Nikoletta, a sportoló útját megszervező betegszervezet, a Magyar SM Társaság elnöke a szemléletformáló társadalmi akcióról azt mondja: Ternován Zoltán neurológiai osztályokat, civil rendezvényeket látogat meg, útja során számos önkormányzat képviselőjével, a helyi médiumok újságíróival is találkozik, több helyen csatlakoznak hozzá helyi kerékpárosok is, ezáltal akciója egy országos figyelemfelhívó és szolidaritási mozgalommá növi ki magát. – Ugyan Zoli a kivételesen jó állapotban lévő SM betegekhez tartozik, vállalása révén ráirányítja a figyelmet azokra a sorstársainkra is, akik állapotuk miatt országszerte elszigetelten, reményvesztetten élnek. Sokuknak már csak vágyálom a kerékpározás, Ternován Zoli most helyettük is rója a kilométereket – fogalmaz Vincz-Marton Nikoletta.

 

A sportoló 2015. május 8-án, délután négy órakor érkezik Győrbe. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a Városháza előtt fogadja a küldetését teljesítő kerékpárost.