image
image
image
image
image
image
image
image

Győrben üléseznek a megyei jogú városok jegyzői

A Megyei Jogú Városok Szövetségének jegyzői kollégiuma kedden és szerdán tartja tavaszi ülését a városházán.

 

A 23 város jegyzője évente kétszer ülésezik, amikor a városokat érintő aktualitásokat vitatják meg. A győri ülésen például a napirendek között szerepel dr. Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda elnökének tájékoztatója az Európai Parlamenti választásokra való felkészülésről, de a résztvevők többek között az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek legfőbb tapasztalatairól is értesülhetnek Warvasovszky Tihamér az ÁSZ alelnöke előadásában.

 

Az ülésen részt vevő jegyzőket a város nevében dr. Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte, aki Győr fejlődési útjáról, a legfontosabb mérföldkövekről számolt be a konferencián. Kiemelte, Győr stabil város, amit stabil költségvetés jellemez, s ennek alapja az erős gazdaság, valamint az együttműködés rendszer, ami a város, a gazdasági élet szereplői, az egyetem, a kulturális és turisztikai élet, vagy éppen a sportélet szereplői között létrejött. „A kétszeri iparűzési adócsökkentéssel, valamint az infrastrukturális fejlesztésekkel az önkormányzat a vonzó gazdasági környezetet teremtette meg, miközben sikerült fejlesztenünk és bemutatnunk a város azon értékeit, amelyek a gazdaság mellett turisztikailag is vonzóvá tette a várost.” – utalt az előadó Győr tavalyi eredményére, amellyel a nyolcadik leglátogatottabb vidéki városként került be a tíz legnépszerűbb magyarországi úti cél közé. A bevételeket tekintve elmondta, az idei évre mintegy 26 milliárdos helyi adóbevétellel terveznek. A fejlesztéseket érintve a közlekedésfejlesztést emelte ki dr. Fekete Dávid. Mint mondta, erre a területre a Modern Városok Program révén jelentős állami támogatást, milliárdos nagyságrendben saját forrást és uniós pályázatokat is felhasznál a város. Az alpolgármester az előadása végén jó tanácskozást kívánt a jegyzői kollégium tagjainak, akik rögtön meg is kezdték a munkát.

 

A kétnapos konferencia szerdán délután sajtótájékoztatóval zárul, amikor a szervezők beszámolnak a győri ülés tapasztalatairól.