Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győri elismerések a Pedagógusnapon

A város ünnepségén átadták a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat is…

„Ahogy a szülők számára, úgy a pedagógusok számára is az a legszebb, amikor a rá bízott gyerekek jeleskednek valamiben, nem csak megtanulják a feladott leckét, de érdekli is őket, és látni, hogy értelme van annak, amit csinálunk. Persze ahogy szülőként, nagyszülőként, úgy pedagógusként sem csak sikerekből, de kudarcokból is kijut, ám egyik minőségünkben sem szabad csüggedni, hosszú távon igenis megtérül a befektetett munka, és akit jó irányba terelnek, azok többsége előbb-utóbb jó irányba is fog haladni.” – fogalmazott ünnepi köszöntőjében dr. Somogyi Tivadar.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy bár az iskolák már nem az önkormányzathoz tartoznak, az önkormányzat ugyanolyan hálás a tanítóknak, tanároknak az áldozatos munkáért, mint az óvodai, bölcsődei nevelőknek, hiszen mindannyian a gyerekekért, a jövő generációjáért, végső soron városunk és az ország jövőjéért dolgoznak. Az alpolgármester felidézte a tavalyi EYOF-ot, és köszönetet mondott a pedagógusoknak azért, hogy népszerűsítették hazánk első olimpiai eseményét a fiatalok körében, akik a mozgás szeretete révén a szellemi táplálék mellett az ép testet, ép lelket is megkaphatják. Emlékeztetett arra is, hogy a város egy újabb nagy vállalást tett, ez pedig Győr Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázata, ahol szintén kérte a neveléssel foglalkozó munkatársak segítségét, hogy fiataljainknak a kultúra szeretete is evidencia legyen.

A pedagógusnapi díjakat dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Panker Mihály humánpolitikai főosztályvezető és Szombati-Serfőző Eszter a Kulturális és Sport Főosztály vezetője adta át.

 

Győr Oktatásügyéért díjat vehetett át Marcali Hilda a Tárogató Óvoda óvodavezető-helyettese, kiemelkedően és példamutatóan magas szintű, gyermekközpontú pedagógiai munkája, az óvodapedagógia iránti elkötelezettsége, innovatív szemlélete, a tehetséggondozás  területén végzett kutató munkája, a szülőkkel kialakított partneri kapcsolattartása, valamint több évtizedes vezető helyettesi tevékenysége elismeréseként, Derczó Tibor a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója, több évtizedes kiemelkedő pedagógusi munkája, intézményvezetőként a tánc- és képzőművészeti képzés magas színvonalú biztosítása, a tanulók, a pedagógusok, a szülők elismerő megbecsülése, a város valamint a város határain túlmutató tevékenysége elismeréseként, és Lőrincz István a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája volt igazgatója, példaértékű pedagógusi életútja, a magyar közoktatás, különösen a szakképzés színvonalának emelése és vonzerejének növelése érdekében végzett fáradhatatlan több évtizedes munkája, valamint az intézmény külső kapcsolatainak erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

 

Győr Sportjáért díjat kapott Domonkos László nyugdíjas testnevelő tanár az ifjúság testnevelésének és sporttevékenységének fejlesztése területén kifejtett több évtizedes munkájáért, és Szűcs Róbert a Győri Atlétikai Club torna vezetőedzője, a győri torna országos hírnevének öregbítéséért végzett munkásságáért. Az ünnepség jutalmak átadásával zárult.