image
image
image
image
image
image
image
image

Győr a Budapesti Nemzetközi Utazás Kiállítás és Vásáron

A négy napos eseménysorozaton meg kívánjuk mutatni a közönségnek, hogy az új városvezetés lendületet akar adni Győr turizmusának. Az idegenforgalom egyik lehetséges kitörési pontját a kulturális turizmus fejlesztésében határoztuk meg.

Az elkövetkezendő négy évben e területen is megújulásra, új rendezvények elindítására van szükség. A tervek között szerepel a Vaskakas legendához kapcsolódó, a lőcsei fehér asszony történetét, valamint Szent László lovagkirály mítoszát felelevenítő programsorozat megvalósítása.

Tervezzük, hogy a Győri Nemzeti Színház produkcióit kivisszük a színház falain kívülre, így szabad téren is bemutathatnánk, megvalósíthatnánk a színházzal közremuködve közös álmunkat, a Musical Fesztivált. A Győri Balett által szervezett Magyar Táncfesztivált európai méretuvé kívánjuk fejleszteni. A kiállításon óránként a Táncmuvészeti Szakközépiskola balett növendékei lépnek fel, és népszerusítik a táncot.

A város 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa Pécs rendezvénysorozatból is szeretné kivenni a részét.

Kiemelt figyelmet fordítunk a város és a térség – többek között Pannonhalma, a Szigetköz és Sokoró – idegenforgalmi kínálatának összehangolására. Ezért a kiállításon a térség turisztikai kínálatát is bemutatjuk. Érdekesség, hogy mind a négy napon pannonhalmi borokból kóstolóval várjuk az érdeklődőket.

A részletes program:

Március 29. szakmai nap

10.00: Stand megnyitása
11.00: Sajtótájékoztató a standnál – a sajtótájékoztatót Borkai Zsolt polgármester tartja
A sajtótájékoztatón fellépnek a táncmuvészeti szakközépiskola növendékei, a Mediawave Alapítvány egy zenés programmal.
12.00: Szakmai egyeztetések
borkóstoló a Pannonhalmi Borvidék boraiból
Kivetítőn folyamatos filmvetítés Győrről
17.00: a stand zárása

Március 30 - április 1. közönség napok

programok: naponta négyszer hat perces tánc fellépés a táncmuvészeti szakközépiskola növendékeivel (11.00, 14.00, 15.00, 16.00)
Borkóstoló a Pannonhalmi Borvidék Boraiból
Kivetítőn folyamatos filmvetítés Győrről

Kiállítási anyagok a standon: általános kiadványok Győrről és környékéről, vállalkozók csomagajánlatai, kulturális fesztiválok szóróanyagai, szóróanyagok a Pannonhalmi Apátságról, Győr-Moson-Sopron megyéről, a Pannonhalmi Borvidékről.