Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győri Audi ETO KC: Társadalmi elnöknek választották Borkai Zsolt polgármestert

Vanyus Attila csütörtökön elmondta, az ETO másfél hete tartott elnökségi ülést, amelyen arról döntöttek, hogy a három éve üresen álló társadalmi elnökségi posztot betöltik, és erre Borkai Zsolt polgármestert kérik fel. Hozzátette, az elnökségben még egy betöltetlen poszt szerepelt, amire pedig Kalmár Ákos képviselőt kérték fel elnökségi tagként.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, a győri kézilabda klub nem csak Magyarországon, de az egész világban öregbíti a város hírnevét. Hozzátette, szívén viseli a sport ügyét, ezért nem kellett sokat gondolkoznia, hogy elfogadja a felkérést. A város továbbra is támogatja és kiáll a csapat mellett. Köszönetet mondott az elnökségnek, hogy rá gondoltak, és örömmel vállalja a feladatot, amit nem teherként, hanem egy plusz lehetőségként értékel, amivel a város segítheti Győr sportját. Borkai Zsolt reméli, hogy a klub az idén is szép sikereket ér el, és sokáig menetel a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában is.

Vanyus Attila kifejtette, a társadalmi elnöki posztra olyan személyt kerestek, aki személyében is fémjelzi a klub presztízsét. Nem véletlen, hogy Borkai Zsoltra gondoltak, hiszen a polgármester személye sokat segíthet például egy-egy szponzori tárgyalás során is, de sportolói múltja, sportszeretete is mellette szólt.

A klubelnök elmondta, a csapat népszeruségére jellemző, hogy a tavalyi 17 tévé által közvetített meccset összesen 11 millió 300 ezren látták. A városban komoly igény van a csapat szereplésének nyomon követésére, amit a sorozatos telt házas meccsek is bizonyítanak.

A közeljövővel kapcsolatban kifejtette, a héten csak kevesen edzenek Győrben, hiszen a csapat nagy része a válogatott mérkőzéseken szerepel. Mint ismeretes, a válogatott pénteken utazik Norvégiába, ahova Vanyus Attila csapatvezetőként szintén utazik. A jövő héten kemény felkészülés kezdődik, hiszen komoly sorozat áll az együttes előtt. Ennek része a Larvik elleni BL-csata, és a visszavágó utáni szerdán soron következő FTC elleni rangadó is. Örömteli, hogy Görbicz Anita már rendbe jött, egyedül Radulovics játéka várat még magára, akit csak száz százalékos állapotban szeretnének pályára küldeni.

Mozgalmas időszak elé néz tehát a csapat, remélhetőleg szép győri sikerekkel.