image
image
image
image
image
image
image
image

Győri Könyvszalon 2008

Az idén , október 3. és 5. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg városunkban a Győri Könyvszalont, amelynek helyszíne ezúttal is a Győri Nemzeti Színház épülete…

A rendezvény szeptember 22-i sajtótájékoztatóján dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, október első hétvégéjén rendkívül színes programok várják az irodalom szerelmeseit Győrbe. A fő helyszín a színház lesz, az idén azonban nem építenek sátrat, hiszen szinte az egész épület, többek között a nagyszínpad is rendelkezésre áll.

Az alpolgármester azt is elárulta, az idei alkotói díjat Kányádi Sándor Kossuth-Díjas költőnek adják át a megnyitón. Az idei rendezvényen is több testvérváros, köztük Poznan, Erfurt, Brassó és Kuopio is jelen lesz. A Könyvszalont az önkormányzat kilencmillió forinttal támogatta.

Horváth Sándor Domonkos, a városi könyvtár igazgatója kifejtette, a szalonon 38 kiadó és kiállító szerepel, 78 programmal várják az érdeklődőket. Az előadások a nagyszínpadon, a pódiumszínpadon és négy külső helyszínen lesznek. A Muhely Folyóirat harmincadik születésnapját ünnepli, ezért két különszámmal is jelentkezik, amelyek az álom témáját járják körül.

A részletes programok itt olvashatók:

 

Csatolás: