Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ha március, akkor Tavaszi Fesztivál

Csütörtökön délelőtt tartották a XI. Győri Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóját, amelynek kezdetén a Győri Ütőegyüttes adott ízelítőt a fővárosban bemutatandó Theodor Burkali: Elan ütőhangszerekre – ősbemutatójából.

Ottófi Rudolf alpolgármester köszöntő beszédében elmondta, két hete Bécsben a Collegium Hungaricumban már bemutatkozott a Tavaszi Fesztivál, és az ütőegyüttes ízelítője ott is nagy siker volt, remélhetőleg a nyolcadik Nemzetközi Ütős Fesztivál is hasonló népszeruségnek örvend majd. Az alpolgármester hozzátette, 16-án elkezdődik a fesztivál a már hagyománnyá vált téltemető felvonulással. A fő helyszínek a győri utcák és a Richter terem lesznek. Hangsúlyozta, a látványos és színvonalas események között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programokat.

Bolla Péter kabinetfőnök a polgármester nevében köszöntötte a vendégeket. Kifejtette, a város arra törekszik, hogy Győr idegenforgalmi és kulturális központ legyen, ennek az egyik fontos eleme a Tavaszi Fesztivál. A cél, hogy az ide látogató vendégeket minél magasabb színvonalon szolgálják ki, megfelelő szálláshelyekkel, minél több idegenforgalmi és kulturális programmal. A Tavaszi Fesztivál szerves része a város kulturális életének, amihez a kabinetfőnök sok vendéget, érdeklődő látogatót kívánt.

Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Iroda igazgatója kiemelte, Győr lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége, amely komoly bemutatkozási lehetőség a városnak. Hozzátette, a közelmúltban Bécsben mutatkozhattunk be, most pedig a fővárosban népszerusíthetjük Győr kulturális értékeit.

A győri fesztiválon 18 helyszínen mintegy ötven rendezvény várja majd a vendégeket március 16 és 31 között. A fesztivál programjai a zene köré épülnek. Kiemelt rendezvény a nyolcadik Nemzetközi Ütős Fesztivál, amelyen világsztárokat is köszönthetünk, többek között itt lesz Tom Brechtlein, Tommy Vig, de a fesztivál keretein belül fellép Tabányi Mihály „harmonikakirály” is.

A szervezők valamennyi korosztályra gondoltak, így lesz gyerekeknek és felnőtteknek szóló produkció is, emellett a nyugdíjasokat kiemelten kezelik, és szeretettel várják őket március 25-én Tarnai Kiss László estjére.

A fesztivál programkínálata

Kapcsolódó honlap:www.fesztivalirodagyor.hu