Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hamarosan kötelező ebösszeírás lesz Győrben

Utoljára 2013 őszén tartottak városunkban teljes körű ebösszeírást, amikor valamennyi gazdinak regisztráltatnia kellett kutyáját. A jogszabályoknak megfelelően 2017 tavaszán ismét ebösszeírást végeznek Győrben…

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerinti illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente ebösszeírást végez.

 

Az ebtartók által szolgáltatott adatokról az önkormányzat helyi elektronikus nyilvántartást vezet, ehhez pedig az eb tulajdonosának, illetve tartójának kötelessége a törvényben előírt adatokat szolgáltatni. Aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, az ebenként 30.000,- forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

 

Az ebösszeírási időszakról és az adatszolgáltatás teljesítési módokról az önkormányzat a későbbiekben részletesen tájékoztatja a lakosságot.