Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Havazás és takarítás

Győrben az éjszakai esőzés után 04:30 órakor kezdett esni a hó, és mivel a levegő hőmérséklete fagypont körüli hőmérsékleten ingadozott /0 Celsius fok/, ezért Komszol teljes készültségben lévő, a síkosság menetesítésben résztvevő állománya a havazás kezdetével egy időpontban egy nagyteljesítményu ekével, sószóróval felszerelt munkagéppel megkezdte a hidak, felüljárók síkosság mentesítését.

Ezzel párhuzamosan négy, szintén nagyteljesítményu ekével, sószóróval felszerelt gépkocsi a tömegközlekedési útvonalakon kezdte meg a hótolást, majd a sószórást. Hat kisgép a járdákat és a kerékpárutakat, egy pedig hidak felüljárók keskenyebb járdáit tisztította meg a hótól.

A tömegközlekedés elősegítése érdekében a gépeken kívül hat platós gépkocsi 2-2 fős személyzete az autóbuszvárókat és a megállók öblözeteit takarította. A hidak lépcsőinek tisztítását végző brigádok mellett a Belvárosban, Gyárvárosban és Révfaluban összesen további 33 fő, Nádorvárosban és Adyvárosban együtt további 12 fő és Marcalvárosban további 8 fő dolgozott kézi erővel a gyalogos átkelőhelyek megtisztításán. A munkában összesen 25 gép és közel 130 fő vett részt. – közölte Nagy Csaba, a társaság szóvivője.