Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Helyére került az Aranyhajó

Visszahelyezték a róla elnevezett belvárosi patika homlokzatára Schima Bandi győri iparművész alkotását, az Aranyhajót.

 

Győr legismertebb cégérét 1938-ban készítette el a művész.

 

A Jedlik Ányos utca felújításának részeként az emblematikus művet elvitték restaurálni a megyei múzeumba- mondta el Fekete Dávid alpolgármester, a belvárosi egyik önkormányzati képviselője. A szakemberek egymillió forintból teljesen felújították a huszonnégy karátos aranyfüsttel borított hajót.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a belváros másik képviselője emlékeztetett rá, hogy javaslatára és részben képviselői keretéből tizenöt évvel ezelőtt már restaurálták a cégért. A mostani felújítás viszont teljes körű és a hajó led lámpás világítást is kapott.

 

A Győri Hírlap korabeli száma így számol be az Aranyhajóról: "Szombaton este megnéztük a művész műtermében Kolombus hajóját.Igazi művészi alkotás. Látványosság. Elismerést érdemel a megrendelő is, akinek érzéke van a művészet iránt és támogatókészség a győri művészekkel szemben.