Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hétfőtől ismét Bringázz a munkába!

Májusban indul a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány. A mindennapi munkába biciklizést népszerűsítő kampány újra emberek ezreit szeretné nyeregbe ültetni idén tavasszal, és majd ősszel is. A cél, hogy minél többen kipróbálják, mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb kerékpárral a munkába járni. A 2019. május 6-tól 31-ig tartó tavaszi, illetve a szeptember 9-től 22-ig tartó őszi, nyereményjátékkal összekötött kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, ezúttal is az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával.

 

Vidd be kedvenced a munkahelyedre!

 

- ez az idei jelmondat, ami arra utal, hogy sok munkahelyen megengedett már, hogy a dolgozók bevigyék magukkal házi kedvencüket, oldottabb hangulatot és nagyobb munkakedvet teremtve. A Magyar Kerékpárosklub hiszi, hogy a munkába kerékpározás is hasonlóan jó hatással van az emberekre, de számos járulékos haszna is van: jó hatással van vérkeringésünkre, ízületeinkre, csökkenti stressz-szintünket és zsírpárnáinkat, sőt rendszeres űzése csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát is. Hollandiai kutatások szerint a hollandok fél évvel magasabb életkorra számíthatnak csak azért, mert bicikliznek, és akkor még nem beszéltünk azokról, akik a kevesebb autó miatt kevesebb kipufogógáz belélegzésére kényszerülnek a városokban.

 

Nyeremények

 

A Bringázz a munkába! kampányba regisztrálók nemcsak a stresszmentes közlekedést élvezhetik, hanem értékes nyereményekre is szert tehetnek. A 2,5 millió forint összdíjazású nyereményjátékon márkás kerékpárokat, izgalmas kalandprogramokat, városnéző sétákat, BKK Bubi-bérleteket, belépőket, kerékpáros kiegészítőket és más klassz ajándékokat sorsolnak ki.

 

 

Csatlakozni okostelefonokkal lehet, amikre a résztvevők letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt, majd ezen belül tudnak regisztrálni a kampány kezdőnapján, május 6-án (ősszel szeptember 9-én), illetve a kampányidőszak végéig bármikor. Az applikáció rögzíti a kerékpáros napok számát és a letekert kilométereket, ezzel igazolva, hogy a regisztráltak legalább egyszer kerékpárral mentek munkába a kampány négy hete alatt. A játékban részt vevők nemcsak időt és ajándékokat nyerhetnek, hanem az applikáció adatai révén hozzájárulhatnak a kerékpáros infrastruktúra tudatosabb fejlesztéséhez is.

 

Az applikáció az egész országban elérhető, Budapesten kívül a következő városokban térképpel is:

Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Kaposvár, Sopron, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger és Nagykanizsa.

 

Több mint tíz éve hajtunk a munkába

 

A Bringázz a munkába! több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Első alkalommal a budapesti bringás forradalom hajnalán, 2007-ben rendezték meg, és a következő öt éven keresztül minden évben megtartották - volt, hogy évente kétszer is. Pár év szünet után aztán 2018-ban indult újra, idén pedig ismét két alkalommal lehet csatlakozni.

 

A kampány az évek során több mint 50 ezer embert mozgatott meg, a csatlakozók összesen több mint 10 millió kilométert tekertek le, körülbelül 300 millió forintnyi benzint spóroltak meg, és bőven egymillió tonna feletti szén-dioxid kibocsátását kerülték el.

 

 

Hasznos linkek:

bringazzamunkaba.hu - a Bringázz a munkába! kampány honlapja

bringazzamunkaba.hu/mit-nyerhetek - a nyeremények listája

bringazzamunkaba.hu/applikacio - tudnivalók a Bike Citizens alkalmazásról

bringazzamunkaba.hu/hirek - további hírek, akutalitások, érdekességek.

www.facebook.com/bringazzamunkaba/ - facebook-oldal sok infóval