Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hétvégén ismét Barokk Bál

A bál este hét órakor kezdődik, 19.00 és 20.00 óra között hastáncosnők fogadják az érkező vendégeket, majd a ceremóniamester bejelenti az érkezőket. Az előétel után a törzsvendégek az előző években tanult kontratáncokat táncolhatják.

Este nyolc órakor Borkai Zsolt polgármester nyitja meg a bált. A köszöntő után nyitótánc következik a Győri Tánc és Képzőmuvészetei Általános és Szakközépiskola tanulóinak előadásában.

20.30-kor felszolgálják a barokk ételekből álló vacsorát. Ezután kezdődhet a tánctanulás Kovács Gábor táncmester vezetésével.

A „Tuztánc” igazi látványossága lesz az estnek, amelyben az ősi távol-keleti harcmuvészet, a nyugati zsonglőrkultúra és az akrobatikus tánc keveredik majd a Zichy-palota udvarán a Tuzmadarak előadásában. A „Humor és varázslat a tuz jegyében” buvész show-t Danny Blue buvész mutatja be.

24.00 órakor az éjféli vacsora mellett a nagyteremben a ceremóniamester különböző játékokkal szórakoztatja a vendégeket. Éjjel egy órakor a tombola és a tuzijáték következik, majd folytatódhat a tánc késő éjszakáig.

Az aulában egész éjszaka muködik a casino, a jósnőnél a jövő titkait ismerhetik meg a vendégek este 10 órától. A bál után hintókkal is hazatérhetnek a mulatságban megfáradt bálozók.

A menüsor:

Hideg előétel
- Strassbourgi libamáj pástétom borzselével (szarvasgombás különlegesség)

Meleg előétel
- Spékelt harcsa káposztával, füstölt paprikás mártással

Főétel
- Hálóban sült szuzpecsenye mozaikos kéregben és
- Párolt őzcomb erdei termések mártásával (gyümölcsös – gombás) árpagyöngy rizottó gyöngyzöldségekkel és vajas rakott kolompér brokkolival

Desszert
- Mandola pudding
- Narancsos hóval töltött fánk
- Gyömbéres mézes krémes darakásával

Svédasztalon
- Gyümölcsök
- A vacsora után édes étkekkel feltöltve

Éjfélkor
- Korhely leves kolbászkákkal
- Ropogós malac sült

A bálra még kaphatók jegyek a Zichy-palotában. (9022 Győr, Liszt Ferenc u. 20. Tel: 96/311-316, 326-430)