Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hétvégén Duatlon VB Győrben!

A polgármester hangsúlyozta, nagy esemény ez a város életében, hiszen a kísérőkkel együtt több ezer ember látogat Győrbe, ami idegenforgalmi szempontból is jelentős hozadékkal jár. Hozzátette, büszkék lehetünk, hogy Győr rendezheti az eseményt, amelyet a lehető legmagasabb színvonalon szeretnének lebonyolítani a szervezők.

Molnár Péter sportigazgató kifejtette, 32 ország 852 sportolója indul majd a megmérettetésen, ami a duatlon világbajnokságok történetének legnépesebb mezőnye. A legnagyobb csapat Nagy-Britanniából érkezik, csak a versenyzők száma 180 fő. A világ minden tájáról érkeznek delegációk, Afrikától kezdve Japánon át Ausztráliáig.

A hivatalos megnyitó ünnepséget pénteken este hat órakor tartják. A csapatok a Megyeháza előtti térről vonulnak a fürdőbe, ahol az ünnepség után kezdődik a tésztaparty. A záró ünnepség helyszíne is a fürdő lesz.

A sportigazgató elmondta, a csapatok folyamatosan érkeznek, ezért a szervezők napi 24 órás készültségben vannak, és gondoskodnak arról, hogy a hozzánk érkezők a lehető legjobban érezzék magukat.

A világbajnokságnak kiegészítő rendezvényei is lesznek, köztük a Dunakapu téri „Sátorock” program, ahol péntektől vasárnapig számos neves rockbanda ad koncertet.

Czencz Péter a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára kifejtette, a világverseny az eddigi legrangosabb hazai rendezésu esemény a sportágban.

Licskó Csaba, a magyar válogatott vezetője elmondta, a magyar csapat tagjai közül többen képesek kiemelkedő szereplésre, például a női mezőnyben Csomor Erika, aki akár a végső győzelmet is megszerezheti.

A befutó a városháza előtt lesz, ide 400 férőhelyes lelátót is építenek. Borkai Zsolt polgármester szerepet vállal a megnyitón, a díjátadáson, ezen felül pedig motoros felvezető is lesz a verseny során.