Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hínárvágás

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában a napokban zajlik az Adyvárosi I-es számú tavon a hínár vágása. A beavatkozásra azért van szükség, mert a vízinövény kezdte belepni a vízfelszínt. A hínárvágásnak köszönhetően javulnak a vízi élőlények életfeltételei, látványát tekintve pedig jobban beleilleszkedik a tó a városias környezetbe. A munka szombati Tóparty kezdetéig elkészül. A hínár vágását a tavalyi mintára őszig szükség szerint megismétlik. A munka elvégzésére a Győr-Szol Zrt. egy speciális, nagy teljesítményű nád és hínárvágó gépet bérelt ki. A gép kezelője a tó felső harmadáig meríti a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. A hínár visszavágása nagyban lassítja a csapadékvíz tározó tó eliszaposodását és megjelenésében is szebb képet mutat a tó és annak környezete.