Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hintaállványok cseréje a játszótereken

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kérésére a Győr-Szol Zrt. munkatársai folyamatosan figyelik a városban található játszóterek, illetve egyebek mellett az azokon lévő hintaállványok állapotát. A közelmúltban végzett ellenőrzések nyomán az önkormányzat úgy döntött, a szolgáltató közreműködésével 26 helyszínen kicseréli azon hintaállványokat, melyek állapota ezt indokolja.

 

Az első cserére hétfőn került sor Adyvárosban, az Ifjúság körút 85. szám alatti háztömb mögötti játszótéren. A munkálatok helyszínén Radnóti Ákos alpolgármester elmondta: a hintaállványok cseréjére irányuló program célja, hogy a szülők mindig biztonságos játszóterekre vihessék gyermekeiket, az ott található eszközök megfelelő állapotban legyenek, és a legkorszerűbb anyagok biztosítsák a kicsik balesetmentes szórakozását, fejlődését.

 

A következő napokban Győr 26 játszóterén cserélik ki a hintaállványokat. Az ezekhez tartozó függesztékek jó állapotban vannak, hiszen azok karbantartása illetve, ha szükséges cseréje egész évben folyamatos. A csere költsége mintegy nyolcmillió forint.

 

Az egyes helyszíneken a hinták tehát nem tűnnek el, csak új, modern állványzatra lesznek szerelve. A felállítást követően néhány napba telik, míg a szerkezet alapja megszilárdul, a hintákat ezt követően tudják visszaszerelni a szakemberek. Az átépítés alatt lévő hinta oszlopokat szalaggal kerítik körbe. A Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakosság megértését, türelmét.

 

Az alpolgármester hozzátette: programnak ezzel nincs vége, a tervek szerint 2016-ban is folytatódik, a cél hogy három éven belül Győr valamennyi játszóterén megújuljanak az ebbe a típusba tartozó hintaállványok.