Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hulladékszállítási díj számla

Napokon belül megkapják a hulladékszállítási díjról szóló számlájukat a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz tartozó településeken élő fogyasztók.

A jogszabályi előírások változása miatt ez év április elsejétől kizárólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) jogosult számla kibocsátásra. Ennek megfelelően a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) a közelmúltban megállapodást kötött a koordináló szervezettel bérszámlázási rendszer kialakításáról. Így a fogyasztókhoz már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megbízásából juttatja el a GYHG Nonprofit Kft. az aktuális számlát.

A most kiérkező levélben a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz tartozó településeken élő fogyasztók egy-egy külön számlát kapnak az áprilisi hulladékszállítás díjáról és külön számlát a május-júniusi hulladékszállítás díjáról, a korábban alkalmazott alapdíj és ürítési díj szerint. (Ez alól kivétel az a kilenc település, melyen a korábbiak szerint negyedévente fizetnek az ügyfelek, ők egy számlát kapnak, illetve az a két teleülés, amelyen a fogyasztók eddig is havonta fizettek, az ő borítékuk három számlát tartalmaz.)

A számlákon eltérő, ám egymáshoz közel eső befizetési határidők szerepelnek. Ennek megállapítását egyéb jogszabályi előírások befolyásolják, a befizetés néhány napos késedelmének azonban szankciója, következménye nincs.

A fogyasztók a borítékban a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. logójával ellátott számla mellett megtalálják az NHKV részletes tájékoztatólevelét is. Ebben a csekkes befizetők, valamint a csoportos megbízással és banki átutalással teljesítők is olvashatnak arról, a továbbiakban van-e teendőjük a díjfizetéssel kapcsolatban.

A tervek szerint a jövőben a korábbiaknak megfelelő gyakorisággal kapják számlájukat a fogyasztók. - adott tájékoztatást a Győrszol Zrt.