Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Illingeni delegáció járt megyénkben

Az ottani városi intézményekből és polgármesteri hivatalból érkezett delegáció 2007. május 7-8-án ellátogatott Jánossomorja, Tényő, Kajárpéc, Bágyogszovát, Beled és Kapuvár településekre azzal a szándékkal, hogy a helyi adottságok tanulmányozása után döntenek arról, kivel kívánnak együttmuködési megállapodást kötni.

Döntésükben a legfontosabb szempont a településen zajló oktatás színvonala, az egyesületi élet és a német nyelvismeret. (A delegáció tagjai: Harald Eiberger polgármester, Rainer Scheible önkormányzati hivatal vezetője, Judit Knöller tolmács, Rolf Palmer Egyesületi Munkacsoport. vezetője és a helyi iskolák képviselője Edgar Benz.)

Anémetországi Enzkreis járásban lévő kisváros, Illingen Stuttgart közelében fekszik, a település 7400 lakost számlál, környezetében jellemző mezőgazdasági ág a szőlőmuvelés, számottevő borászati vállalkozásokkal. A helyi önkormányzat jelentős erdőterülettel rendelkezik, kiépített gyalogösvények és kerékpárutak vonzzák a turistákat.

A település arculatát meghatározzák a favázas házak és az apró fahidak. A kisváros gazdasági fejlődését meghatározza közlekedési csomópont jellege. Már a római korban is itt mentek a katonák Cannstattból Mainzba. Az útvonal jelentősége továbbnövekedett az elmúlt évszázadokban, az Illingen-i postakocsifogadó volt a legnépszerubb a környéken, amely ma is létezik étteremként.

Jelenleg több közepes vállalkozásnak ad otthont a település, az egyik legnagyobb ásványvízpalackozójuk és az ehhez kapcsolódó logisztikai bázis. Stuttgart, Heilbronn, Pforzheim és Karlsruhe közelsége további lehetőségeket kínál munkaadóknak és munkavállalóknak egyaránt.