Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ingyen fogadják a cégek szelektív hulladékát Sashegyen

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött hulladékot a vállalkozások és intézmények 2019. október 21-től, hétfőtől a győr-sashegyi hulladékkezelő központba.

 

A GYHG Nonprofit Kft-vel szerződéses jogviszonyban álló cégek és intézmények így térítésmenetesen szabadulhatnak meg a papír, fém, műanyag és üveg hulladéktól. A kezdeményezés egyik célja, hogy azok a társaságok, akik eddig a lakosság számára fenntartott szelektív gyűjtőket vették igénybe, egyszerűen és ingyen szabadulhassanak meg a hulladékuktól. Remélhetőleg ezzel is csökken a szigetek terheltsége, tisztább lesz azok környezete.

 

Amint arról a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás és a GYHG Nonprofit Kft. korábbi közös sajtótájékoztatóján beszámolt, a közszolgáltató október 21-től biztosítja annak lehetőségét, hogy a társasággal hulladékgazdálkodási közszolgáltatási jogviszonyban álló vállalkozások, intézmények és önkormányzatok a jövőben hétfőtől péntekig 7 és 16:30 óra között térítésmentesen beszállíthassák a szelektív hulladékokat Győr-Sashegyre, a hulladékkezelő központba. Erről az elmúlt hetekben valamennyi érintett írásbeli, részletes tájékoztatást kapott.

 

A kezdeményezésnek köszönhetően a vállalkozásoknak, intézményeknek és önkormányzatoknak is lehetősége van a szelektíven összegyűjtött hulladék beszállítására és ingyenes elhelyezésére.

 

Az akció során műanyag, papír, üveg és fémhulladékot fogad a közszolgáltató. A szolgáltatás igénybevételéhez a hulladékkezelő központban azonosítják a beszállítani kívánó céget. Az azonosításhoz a sashegyi központ ügyfélszolgálati irodájában csak a vállalkozás nevét, székhelyét, telephelyét és adószámát kell megadni. A beszállítani kívánt hulladékot minősítik. Amennyiben a hulladék szennyezett, tehát nem az előírásoknak megfelelő hulladékot is tartalmaz (pl.: kommunális hulladék, bio hulladék, veszélyes hulladék), azt a szolgáltató nem fogadja be. A beszállítani kívánt szelektív hulladék a hulladékkezelő központon belül, a szolgáltató munkatársa tájékoztatásának megfelelően helyezhető el.

 

A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központ címe: 9028, Győr, Külső Fehérvári út 1. (A Székesfehérvárra tartó 81-es számú főúton a Győr vége táblát elhagyva mintegy egy kilométert kell haladni, majd balra fordulva a százméteres egyenes bekötőút a telep portájához visz.) További információk a www.gyhg.hu internetes oldalon találhatók.