Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ismét Baross Klub

A szakmai találkozó vendége ezúttal Figler András, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Soproni Irodájának vezetője lesz, aki „Kulturális örökség -  infrastruktúra” címmel tart vitaindító előadást. Az előadás kitér a muszaki szakemberek felelősségére, és a szakmai munkájuk során figyelembe vételre javasolt szempontokra. Konkrét, Szombathelyen felmerült példa kapcsán megoldási javaslatokat is várva a résztvevőktől.

A rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt várnak.

A Baross klub 2005 novemberében alakult Győrben. A Klubot muszaki szakemberek egy csoportja hozta létre annak érdekében, hogy érdemben és aktívan is bekapcsolódhassanak az emberek közérzetét meghatározó muszaki környezet alakításába. Az elmúlt 15 év tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a szigorú, gazdaságosságot és muszaki megfelelősséget garantáló szempontok háttérbe szorultak. Hiányoznak az érdemi civil kontrollszintek és hiányoznak a jövőt felelősen alakítani akaró hosszú távú tervezések. A klub muködési céljául tuzte ki, hogy figyelemmel kíséri a környezeti változásokat, felhívja a figyelmet a változtatások szükségességére, és konkrét javaslataival segíti a döntéshozókat a felelősebb, tárgyilagosabb és tisztább döntések meghozatalában. A klub aktuális és hosszú távú muszaki ügyekben - országosban és helyiekben egyaránt- kialakítja véleményét, és ezt eljuttatja a döntéshozókhoz.

A szakmai csoport nemcsak győri szakemberekkel muködik, már az alapításban is részt vett több, elismert szakmai személyiség az ország más területeiről. Az alapítók között közlekedési, területfejlesztési, építési és informatikai terület képviselő szakemberek találhatók.

A közéleti szereplők közül elsőként dr Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyulés elnöke, országgyulési képviselő, a Megyei Területfejlesztési Tanács Elnöke üdvözölte a Klub létrehívásának és megalakításának gondolatát, kinyilvánítva, hogy ötleteikre, segítségükre hivatali teendőinek ellátása során számít, és muködését lehetőségei szerint segíti. – számolt be Ponty Zita, megyei sajtóreferens.