Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ismét karját nyújtotta a hivatal

Közel száz munkatárs jelentkezett a győri polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények körében meghirdetett városházi véradásra. Az akció mára hagyománnyá vált a városházán…

 

„Adj vért, és ments meg három életet!” – halljuk sokszor a vöröskereszt felhívását. A jelmondatot továbbgondolva, a hivatal dolgozói pénteken közel háromszáz ember életét mentették meg, és már nem először, hiszen a tavaszi véradáson is nagy számban vettek részt a munkatársak.

 

„Büszke vagyok a kollégákra, hogy ilyen felelősségteljesen gondolkoznak, annak pedig különösen örülök, hogy a lelkesedés nem csökken, így tulajdonképpen hagyományt sikerült teremteni a hivatalban, ahol nagyjából félévente megrendezzük az akciót a munkaügyi osztályunk szervezésében.” – válaszolta kérdésünkre dr. Lipovits Szilárd jegyző, aki maga is rendszeres véradó, és ezúttal is az elsők között nyújtotta a karját. A hivatal a jövőben is folytatni kívánja a kezdeményezést egyrészt a közvetlen segítés szándékával, másrészt pedig, hogy másoknak is példát mutassanak.

 

Vért az adhat, aki egészséges, betöltötte 18-ik életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya eléri az 50 kilogrammot. Két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie, de a nők évente négyszer, a férfiak pedig ötször adhatnak vért. Egy véradás alkalmával körülbelül 450 milliliter vért vesznek, amely 5-10 percet vesz igénybe. Minden alkalommal meghatározzák a vércsoportot és kötelező szűrővizsgálatokat is végeznek. Győrben vért adni a Győri Regionális Vérellátó Központban lehet minden hétköznap reggel 7 és délután fél 4 között a Magyar utca 8. szám alatt, amelyhez személyi igazolvány, TAJ és lakcímkártya szükséges.