Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ismét meseországgá változik Győr

2015. július 3-5. között nyolcadik alkalommal rendezik meg városunkban a Győrkőcfesztivált!

 

A belépő ismét csak egy mosolygós fotó lesz, amelyért cserébe ezer program várja a kicsiket három napon át. A nyitónapon Szalóki Ági ad koncertet, de fellépnek „Az ének iskolája” tanulói is. Győri művészek gyermekdalokkal szórakoztatják a nagyérdeműt, míg a kulcsátadó ceremónia során ismét a gyerekekre bízza Borkai Zsolt polgármester a város kulcsait. A megnyitót a tűzijáték zárja. Szombaton délelőtt aztán beindul a játék-kavalkád. A Bécsi kapu téren a kalózhajó, a Széchenyi téren a Csónakázótavak, a Kazinczy utcában Győrkőc rendőrörs, a várágyúknál vers-játszó-tér, a Zechmeister utcában szivárványos hintayo, a Radó szigeten a győrkőcfalu, a Rába kettős hídon a hídi vásár, a Mihálkovics sétányon kaland part, a Bercsényi ligetben ökoliget várja a kicsiket, de ez a felsorolás éppen hogy csak felvillant néhányat a gazdag kínálatból. Az esemény sajtótájékoztatóján a főszervező Vaskakas Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi azt is elárulta, hogy az idei fesztivál jelképei azok a színesre festett fa székek, amelyeket a győriek ajánlottak fel a számukra. A jelkép nem véletlen, hiszen Győr a gyerekek székesfővárosa.

 

„A nyár egyik legfontosabb eseménye a Győrkőcfesztivál, amely rengeteg látogatót vonz a városba.” – fogalmazott Radnóti Ákos. Az alpolgármester kiemelte, az önkormányzat a rendezvény támogatásán túl a belvárosi sétálóutcák takarítását is úgy időzítette, hogy a fesztivál idejére befejeződjön a munka, így a gyerekek kitűnő környezetben szórakozhatnak.

 

A fesztivál egyébként a tavalyi évben körülbelül ötvenezer látogatót vonzott, csak az idén három díjat nyert el, és rendkívül széleskörű összefogás alakult ki körülötte, cégek, intézmények álltak a program mellé, ami szintén a rendezvény színvonalát emeli. A karszalag az idén is többféle kedvezményre jogosít a csatlakozó szállodákban, éttermekben, a GYESEV, vagy a MÁV járatain, de több társintézménybe is, mint például a Mobilis, vagy a múzeum.

 

Szombati-Serfőző Eszter a Kulturális és Sport Főosztály vezetője kifejtette, a fesztiválhoz az idén is kapcsolódik a Győrkőcolimpia, amelyen mintegy háromszáz gyerek kilenc sportágban méri össze tudását. A győri és a hazai csapatok mellett több testvérvárosból is érkeznek résztvevők. A sportos vonalat erősíti a sajtótájékoztatón Martinek János olimpiai bajnok öttusázó által ismertetett öttusa park, amely a gyerekekhez hozza közelebb az öt szakágat tömörítő sportágat.

 

A Győrkőcfesztivál programjairól, helyszíneiről, partnereiről és minden fontos részletről a www.gyorkoc.hu honlapon olvashat.