Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Járdafelújítások a Belvárosban

Három járdaszakasz is megújul a Belvárosban, a munkák 2014. szeptember 10-én kezdődnek…

 

A győri belvárosban több helyen is járdafelújítások kezdődnek, amelynek keretében a meglévő aszfalt járda pályaszerkezetét elbontják és új, szürke színű térkő burkolatra cserélik. Ilyen felújítás indul a Teleki úton az Árpád út és Szent István út között, az Árpád úton a Teleki út és Czuczor Gergely, valamint a Jókai út és Munkácsy út között a páros oldalon. A három járdaszakasz felújításának értéke közel húszmillió forint amelyet az önkormányzat saját forrásból az Útkezelő Szervezet költségvetésében biztosította.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a belvárosi sétáló utcák és terek felújítása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a forgalmas utak járdáinak felújítására is. Ez a program folytatódik most a három utcaszakasz megújításával. Hozzátette, az Árpád úti szakasz felújítása azért is fontos, mert ezzel az idősek klubjának megközelíthetősége is javul.

 

A járdák felújítása időszakos forgalomkorlátozással is jár. – hangsúlyozta Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője, aki kiemelte, szerdán kezdődő Teleki úti járda felújítás során a Teleki út – Szent István úti csomópontjánál a jobbra kanyarodó sávot kell korlátozni, ezt követően az Árpát úton a Czuczor Gergely út és Teleki út közötti szakaszon lesz munkavégzés, ahol a szűk forgalmi sávot az építők veszik igénybe, ezért a parkoló területén haladhat csak az Árpád úti forgalom. A megállási tilalmat jelző táblákra mindenképpen oda kell figyelniük a közlekedőknek.

 

Ezután következik a Munkácsy és Jókai út közötti szakasz, ahol szintén megállási tilalmat kell elrendelni a járda felújításakor, erre leginkább az iskolába autóval igyekvőknek kell figyelniük. A járdák felújítása alatt az érintett szakaszokon a gyalogos forgalom a túloldali járdán haladhat.