Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Javaslattételi felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 11/2013. (II. 22.) önkormányzati rendelet alapján

„Győr Közművelődéséért” és Győr Művészetéért”

díjakat adományoz.

 

„Győr Közművelődéséért” díj annak a személynek vagy annak a közművelődési feladatot ellátó közösségnek adományozható, aki vagy amely Győrben a közművelődés vagy a kultúra területén végzett kiemelkedő munkájával környezetében megbecsülést szerez.

 

„Győr Művészetéért” díj azon egyéni alkotónak vagy alkotó közösségnek adományozható, aki vagy amely a város művészeti életben végzett kiemelkedő munkájával környezetében megbecsülést szerez, vagy Győr város hírnevét gyarapítja.

 

Évente együttesen legfeljebb három elismerésre javasolt részére adományozhatók a díjak.

 

A kitüntetettek emléktárgyat, díszes oklevelet kapnak és pénzjutalomban részesülnek.

 

A díjak átadására a 2015. január 22-i magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.

 

Az elismerés adományozására javaslatot tehet:

a polgármester, a Közgyűlésben mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő, győri székhelyű civil szervezet a legfőbb szerv döntése alapján, valamint párt győri szervezete azzal, hogy elismerési fajtánként és alkalmanként legfeljebb egy jelöltet ajánlhatnak.

Javaslatot tehet továbbá:

a Közgyűlés illetékes bizottsága, a Polgármesteri Hivatal illetékes szervezeti egysége, az önkormányzat fenntartásában vagy működtetésében lévő intézmény, valamint Győrben működő művészeti csoport.

 

A benyújtott javaslatnak tartalmaznia kell:

az elismerésre javasolt nevét vagy megnevezését, születési vagy alapítási helyét és idejét, lakcímét vagy székhelyét, foglalkozását vagy tevékenységi körét, életútjának, munkásságának, teljesítményének, tevékenységének ismertetését, valamint az elismerés megjelölését és részletes indoklását.

 

Az írásba foglalt javaslatokat Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztályának vezetőjéhez kell benyújtani személyesen vagy postai úton (9021 Győr, Városház tér 1., fszt. 9-es iroda).

 

Beérkezési határidő: 2014. október 31. 12.00 óra

 

Az előkészítés és a döntés során csak a javaslattételre megjelölt határidőig beérkezett és a megjelölt tartalmi elemeket tartalmazó javaslat vehető figyelembe.

 

A javaslattétellel kapcsolatos részletes információ kérhető:

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Kulturális Osztályán személyesen (Győr, Városház tér 1., fszt. 9-es iroda), valamint telefonon a 96/500-175-ös számon.

A javaslattétel benyújtását segítő adatlap letölthető ide kattintva. A vonatkozó önkormányzati rendelet innen elérhető. Az előző években kitüntetettek listája itt tekinthető meg.

 

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Kulturális Osztálya