Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Jól halad a Kálóczy téri rendelő-felújítás

Félidejében jár a Kálóczy téri orvosi rendelőépület teljes felújítása és bővítése. A beruházás állását 2014. július 9-én, szerdán mutatták be.

 

Májusban megkezdődött a Kálóczy téri orvosi rendelő átépítése, amelynek során nem csak felújítják, de jelentős mértékben bővítik is az épületet, így a révfaluiak ellátása egy helyre kerülhet. Az önkormányzati beruházás jelenlegi állásával kapcsolatban dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület egyik önkormányzati képviselője kifejtette, ezzel a beruházással megvalósul Győrben az „egy orvos egy rendelő” törekvés, vagyis senki nem dolgozik „albérletben”, minden háziorvos, gyermekorvos és fogorvos saját rendelőben fogadja betegeit. Hozzátette, az is elmondható, hogy városunkban így már nincs egyetlen olyan rendelő, amelyen valamilyen mértékű felújítás vagy fejlesztés ne történt volna.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a terület másik önkormányzati képviselője hozzátette, a 140 millió forintos önkormányzati beruházással egy helyre kerül a révfalui alapellátás, az izolált várók segítségével pedig nem keverednek a gyermekorvosi, a felnőttorvosi és a fogorvosi rendelésre érkező betegek. Mint mondta, a rendelő bővítésével párhuzamosan a szomszédos idősotthon is teljesen megújul, így nagy fejlődésen megy keresztül az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény fenntartásában működő „sziget”.

 

Panker Mihály az EESZI igazgatója kiemelte, a beruházás során megtörténik a főépületben meglévő két háziorvosi rendelő felújítása, egy harmadik háziorvosi rendelő kiépítése. A bővítés eredményeként az egység külön bejárattal és váróval rendelkezik majd, mint ahogy a kialakítandó két rendelőből álló fogorvosi rendelő egység is. Szintén külön bejárattal létesül a gyermekorvosi rendelő és védőnői ellátás célját szolgáló részleg, saját várókkal, vizesblokkokkal és pelenkázókkal. Az épületrészeket teljes körűen akadálymentesítik, az itt dolgozók és a betegek számára pedig külön mosdók épülnek.

 

Már elkészült a rendelő bővítés alatt húzódó közművezetékek cseréje, a bővítés alapozása, a régi rendelő bontási munkái. Megkezdődött a gépészeti vezetékek elhelyezése, a régi gázvezeték kiváltása. A munkálatok során az idősek otthona zavartalan működésére is figyelemmel vannak, az udvaron keresztül megközelíthető ideiglenes felnőttorvosi rendelők elérését is biztosítják. A felújítás időszakában az orvosi rendelések más helyszíneken érhetők el, erről az eeszi.hu oldalon pontosan tájékozódhat. A felújítás szeptember végére fejeződik be, utána már a megújult környezet várja a révfaluiakat.