Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Jól haladnak az előkészületek

A nemzetközi szemlebizottság pozitívan értékeli a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra való győri felkészülést …

 

Katerina Nycova és Jozef Liba az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) által delegált szemlebizottsági tagok 2014. augusztus 25-én és 26-án tettek látogatást Győrben, hogy tájékozódjanak a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeinek jelenlegi állásáról. A küldöttség egy korábbi Győri útja során a már meglévő versenyhelyszíneket tekintette meg, ezúttal azonban már az épülő, és befejezéséhez közeli multifunkcionális csarnokot és a versenyuszodát is megismerhették.

 

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a 2017-es olimpiai rendezvény egy emlékezetes és az EOC szerint is magas színvonalú verseny legyen. Ahhoz, hogy időben minden készen álljon, és a szervezési kérdések is gördülékenyen oldódjanak meg, kitűnő kontrollt nyújtanak a szemlebizottság látogatásai. – nyilatkozta lapunknak Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki hozzátette, az elmúlt napokban a város részletesen is bemutatta azokat a fejlesztéseket, amelyek a 2017-es program helyszínéül szolgálnak majd. „A küldöttség elégedett volt a látottakkal, aminek örülünk, de továbbra is ilyen intenzitással kell dolgoznunk a sikeres lebonyolítás érdekében.”

 

„Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtunk látogatásunk két napja során” – fogalmazott Jozef Liba a nemzetközi szemlebizottság tagja. Mint mondta, szinte hihetetlen, hogy milyen dinamikus ütemben haladnak az előkészületek, hiszen a korábban csak tervekről ismert uszoda és multifunkcionális csarnok ma már gyakorlatilag befejezés-közeli állapotban van. Hozzátette, persze vannak még nyitott kérdések akár a szálláshelyek, az olimpiai falu, a logisztika, vagy sportszakmai területeken, de a szervezőbizottsággal kitűnő a kapcsolatuk, így minden fontos részletet át tudtak beszélni a tárgyalások során. A szakember hozzátette, mostantól a szemlebizottság látogatásai egyre gyakoribbá vállnak, hiszen a nemzetközi szövetség és Győr érdeke is az, hogy minél jobb, minél emlékezetesebb ifjúsági fesztivált rendezhessen a város.