Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Jól vizsgáznak az öntözőrendszerek

Újabb automata öntözőrendszert építettek ki a Belvárosban, ezúttal a Szent István úton. A berendezések révén nem csak a növények zöldellnek a forró, csapadékmentes időszakokban is, de még a közlekedés biztonságához is hozzájárulnak…

 

„Sok észrevételt kaptunk a Szent István úti lakosoktól. Egyrészt dicsérőt, a forgalmi sávokat elválasztó szigetek új virágosítása miatt, másrészt viszont jelezték, a növényeket öntöző locsoló kocsik a belső forgalmat elfoglalva nehezítik a közlekedést, balesetveszélyt is jelenthetnek a nagy forgalmú úton.” – kezdte dr. Fekete Dávid alpolgármester. A városrész önkormányzati képviselője hozzátette, a probléma megoldódott, hiszen a Szent István úton is kiépült az automata öntözőrendszer, amely átveszi a locsoló kocsik szerepét. Ezen a helyszínen egyébként egy csepegtetős rendszert telepítettek a szakemberek, amely programozottan, a lehető legideálisabb módon táplálja vízzel a növényeket.

 

A képviselő minderről a Mosoni-Duna partján, a Kossuth és Jedlik híd közötti területen beszélt, ahol korábban Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester a telepítési programot jelentette be. Itt már egy hónapja üzemel az automata rendszer, és tart karban 5700 négyzetmétert. A partszakaszok felújítása után hangulatos sétányokat alakítottak ki a folyók körül, ahová pihenőpadok, hulladéktartók is kerültek. Ahhoz, hogy a nyári szezonban, még a forró, csapadékmentes időszakokban is zöld maradjon a környezet, nélkülözhetetlen programozott locsolás.

 

Azt már Nagy Csaba, az öntözőrendszereket üzemeltető Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere tette hozzá, hogy a területen éjjel kapcsolnak be a locsolófejek, mert ekkor sokkal hatékonyabban hasznosítják a növények a vizet, a tűző nap miatt sem égnek ki, napközben pedig zavartalanul használhatóak a sétányok.

 

A program keretében már eddig is több helyen épült ki öntözőrendszer, de a fejlesztést tovább folytatja az önkormányzat. Hasonló technika kerül az Új Bácsai út középső körforgalmába, Adyvárosban a tópart melletti ülőkövekhez és a Barátság Sportparkba, jövőre pedig újabb helyszínekre több városrészben is.