Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Jóváhagyta 2007. évi költségvetését a Szigetköz Térségi Fejlesztési Tanács

Tanács muködéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a költségvetési hozzájárulás, a pályázatokon elnyert források, valamint a Tanácsban résztvevő szervezetek biztosítják. Ezek közül a költségvetési hozzájárulással – a 2007. évi költségvetési törvény kapcsán benyújtott módosító indítvány elvetése miatt – idén nem számolhatnak; a pályázatokon elnyert források egyelőre csupán jövőbeni lehetőségként állnak fenn; jelenleg kizárólag a Tanácsban résztvevő szavazati jogú személyeket delegáló szervezetek tagdíjfizetésére számíthat.  A Tanács költségvetésének (elsősorban a bevételi forrásoknak) a bizonytalanságát a minisztériumok válaszának hiánya okozza. Ez idáig csak a KVM jelezte, hogy 1 millió Ft-tal támogatja a Tanács muködését, amely azonban kevesebb, mint az igényelt összeg fele. További két minisztériumtól még nem kaptak választ arra, hogy a Szigetköz térségét milyen módon tudja e testületen keresztül anyagilag támogatni. – számolt be Ponty Zita, megyei sajtóreferens.

Az ülésen a Tanács elnöke, dr. Szakács Imre elmondta, bízik abban, hogy az Országos Területfejlesztési Tanács február 27-i ülésén pozitív döntés születik a Szigetköz Fejlesztési Tanács támogatásáról.