Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Karácsonyi menü három családnak

Egy rendhagyó, de hagyományteremtő összefogás eredményeként kap komplett karácsonyi menüt három győri család. A győri vendéglátó ipari cégek a főfogásról, míg a polgármesternek és két alpolgármester felesége a süteményekről gondoskodott…

 

Egy nyolcgyermekes, albérletben élő nagycsalád, egy gyermekeit egyedül nevelő asszony és egy egyedülálló idős férfi kapott karácsonyi meglepetésként komplett ünnepi menüt. Az ötletgazda, Páternoszter Piroska polgármesteri biztos lapunknak elmondta, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon az étkeztetés terén közreműködő cégeket, köztük a Pálffy Éttermet, az Ördögkonyha Kft-t és a Nyugatmagyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Zrt-t kérték fel a karácsonyi ételsor lefőzésére. A cél az volt, hogy kifejezzük tiszteletünket és gondoskodásunkat azok irányába, akik példaként szolgálhatnak másoknak, de az ünnepük esetleg kicsit szerényebb körülmények között telne.

 

A kezdeményezéshez csatlakozott Borkai Zsolt polgármester felesége, Borkainé Havassy Myrtill, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester felesége, dr. Somogyi Tivadarné, és dr. Fekete Dávid alpolgármester felesége, Feketéné Czakó Katalin is, ők házi süteményekkel járultak hozzá az ünnepi menühöz.

 

Havassy Myrtill elmondta, „nagyon szívesen, és az első megkeresésre igent mondtunk, hiszen az év legszebb ünnepére készülünk. Advent napjaiban díszítgetjük otthonunkat, ünneplőbe öltöztetjük a lelkünket, és az adományozás révén nem csak saját, de mások családjai számára is szebbé tehetjük a Karácsonyt.

 

A vendéglátók nevében Szabó Ervin a Pálffy Étterem tulajdonosa mondott köszönetet a felkérésért. Kiemelte, mindhárom vállalkozás örömmel csatlakozott, és nagy szeretettel készítette el a családok számára az ünnepi menüt. Mint megtudtuk, az eseményen átadott ételek mellett a december 25-i és a 26-i fogásokat külön szállítják majd ki az érintetteknek.