Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kezdődik a Tavaszi Fesztivál

Március 16-án, pénteken délután három órakor a Széchenyi téren, a belvárosi utcákon és a Városház téren három téli hónap vonul majd rongyos jelmezben rojtos zászlókkal, mellettük a tél ura, a Kisze. Győrben már hagyomány a téltemető felvonulás, amelyben a látványos produkcióról az ORT-IKI gólyalábas együttes gondoskodik.

Március 18-án délután öt órától a Vaskakas Bábszínház előadását nézhetik meg az érdeklődők, míg este héttől Edvin Marton és zenekarának Stradivarius címu koncertje kezdődik a Richter teremben.

Edvin Marton tanulmányait a moszkvai, a budapesti, a New York-i, és a bécsi zeneakadémián végezte. Első önálló zenei kísérletei során játszott komolyzenét és jazz-t is, de nem érezte egyik mufajt sem elég kifejezőnek. Ezért újfajta hangzásvilágot alkotott, amelyben az 1698-ban készült Stradivari hegedu tiszta hangját úgynevezett cross ritmusvilággal és könnyedebb elektronikus hangképletekkel egészít ki. Négy lemeze jelent meg, győri koncertjén legutóbbi albumát, a nagy sikeru Stradivarius-t mutatja be.

A győri fesztiválon 18 helyszínen mintegy ötven rendezvény várja majd a vendégeket március 16 és 31 között. A fesztivál programjai a zene köré épülnek. Kiemelt rendezvény a nyolcadik Nemzetközi Ütős Fesztivál, amelyen világsztárokat is köszönthetünk, többek között itt lesz Tom Brechtlein, Tommy Vig, de a fesztivál keretein belül fellép Tabányi Mihály „harmonikakirály” is.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége városunk lesz, így a fővárosiak is ízelítőt kaphatnak Győr kulturális értékeiből.

A tavaszi fesztivál részletes programja:

http://www.fesztivalirodagyor.hu/

http://www.percussiongyor.hu/