Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kiszélesítik a vízparti padkákat

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0003 azonosítószámú „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” projektjének keretében megvalósult a győri vízpartok rendezése is. Győrben a Mosoni-Duna és a Rába folyó belterületi partszakaszai kerültek átépítésre az elmúlt években. Mederszűkítéssel, a burkolatok visszabontásával és a víz közeli padka kialakításával Győr távlati igényeit is figyelembe véve új környezet alakult ki a folyók mentén.

 

A kivitelezési munkálatok során a Mosoni-Duna bal part Kossuth híd - Jedlik híd közötti szakaszán mederszűkítés miatt a Mosoni-Duna mederben rézsűburkolatot és annak alapjait szolgáló kőszórást alakítottak ki. A vállalt garanciális idő alatt a vállalkozónak kötelessége volt a megépített létesítmények ellenőrzése, melyhez szondák is beépítésre kerültek a munkálatok során. A mérési adatok alapján kiderült, hogy a természetes süllyedés elérte azt a határt, ami után beavatkozás válik szükségessé. Az érvényben lévő előírások betartása mellett a vállalkozó javítási tervet készített a bekövetkezett változások helyreállítására, melyet garanciális munka keretében most fog megvalósítani. A tervet az Igazgatóság egyeztette Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával is, amely során felmerült, hogy a garanciális munkákhoz kapcsolódóan a lakosság által is megkedvelt többcélú padka közel egy méterrel kiszélesítésre kerüljön a város finanszírozásában. A kiépített közvilágítás, utcabútorok és az ültetett fák a helyükön maradnak. Amennyiben a fent említett létesítmények és a füvesítés az építkezés során megsérül, a kivitelező azokat helyreállítja.

 

Az építkezés ideje alatt a fent említett szakasz lezárásra kerül, emiatt kérjük a lakosság megértését. Az Önkormányzat és Igazgatóság közösen arra törekszik, hogy mire kitavaszodik, a javított és szélesített padkán sétálhassanak mind a győriek, mind pedig az idelátogató turisták.