Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján

A város ezüst emlékérmével és díszoklevelével jutalmazták Bana Józsefet, a Városi Levéltár igazgatóját az 1956-os emlékév rendezvényeinek színvonalas szervezéséért, az évfordulóhoz kötődő tudományos kiadványok gondozásáért.

Ugyancsak ezüst emlékérmet kapott az Éhlinng Kék- és Kelmefestő Muhely a kékfestő technika hagyományainak őrzéséért, Forgács Péter színmuvész, emlékezetes szerepalakításaiért és rendezői munkásságáért, Haui Lóránt karnagy a Városi Liszt Ferenc Kórus vezetéséért, Kszel Attila színmuvész számos gyermek és ifjúsági mu sikeres színreviteléért, Lázin Beatrix színmuvész tízéves győri munkássága elismeréséül, Lebó Ferenc szobrászmuvész alkotó munkájáért, Radosza Attila festőmuvész alkotói munkásságáért, Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanára az iskolai irodalmi színpad vezetőjeként az ifjúság muvészeti nevelése érdekében végzett kimagasló munkája elismeréseként, Wiedra-Berzsenyi Mónika Münchenben élő babakészítő babagyujteményének a Zichy-palota részére történt önzetlen felajánlásáért.

Kovacsics Megál Máriát, a Liszt Ferenc Zeneiskola szolfézs-tanszékvezető tanárát több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként Aranykatedra elismeréssel jutalmazta az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Győr muvészetéért díjat kapott Balla Ica és Bede Fazekas Csaba a Győri Nemzeti Színház örökös tagja. A Győr közmuvelődéséért díjjal Jászberényi Ferencné nyugalmazott könyvtárost, a Szülőföldünk Honismereti Egyesület elnökét jutalmazták.

Kölcsey Ferenc 1823 január 22-én fejezte be a Himnuszt, ennek tiszteletére 1989 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.