Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kitüntetések a városi Semmelweis Napon



A Semmelweis Ignác születésének évfordulójához kötődő ünnepen adták át a Győr Város Egészségügyéért és a Győr Város Szociálpolitikájáért díjakat…


A városi ünnepségen Borkai Zsolt polgármester megemlékezett  Semmelweis Ignác Fülöpről, aki 196 évvel ezelőtt, 1818. július 1-jén született. A jeles szülész, egész életében harcolt a tudatlanság és az ebből következő méltatlan halál ellen.„A legfontosabbért küzdött, az anyákért és gyermekeik életéért és jövőjükért. Példát adott nekünk elhivatottságból, becsületből, emberszeretetből.”


A polgármester kifejtette, az önkormányzat eltökélt és következetes szemlélete az, hogy ne maradjanak magukra a családok, az idős emberek, a hajlék nélkül élők, vagy a gyerekek. Ezért fejlesztik folyamatosan a város szociális szolgáltatásait. „Igyekszünk rendelőket felújítani, a szakembereket támogatni, a kérésekre gyorsan és hatékonyan reagálni. Győrben jelentős mértékben támogatjuk az egészségügyet és  a szociális területet, ezért engedjék meg, hogy köszönetet mondjak a kollégáimnak, akik szívvel-lélekkel végzik  a munkájukat.„


Az ünnepségen a szakemberek nevében  Dr. Pesztenlehrer István főorvos emlékezett Semmelweis Ignácra, majd Borkai Zsolt polgármester és Szabó Erik a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke adta át a „Győr Város Egészségügyéért” kitüntetéseket. Az elismerésben részesült Dr. Horváth Mária háziorvos, aki 32 éven keresztül a körzetében lakók három generációját gyógyította.  Háziorvosi munkája mellett, szociális otthoni orvosi, iskolaorvosi és üzemorvosi feladatokat is ellátott. Az 1990-es évektől két egyetem is felkérte hallgatóinak, rezidenseinek gyakorlati oktatására. 2014. február 1-jétől nyugdíjas.


Ebben az elismerésben részesült Kapus Mariann fogászati prevenciós asszisztens is, aki pályáját 1977-ben kezdte. Szervezte az óvodás- és iskoláskorú gyermekek fogászati szűrését, a szájhigiéné elméleti oktatását és ennek gyakorlati megvalósítását. Az Országos Prevenciós Bizottság pályázatán pályamunkájával díjat nyert. A prevenciós kongresszusok aktív résztvevője. Rendszeresen segíti a helyi WHO-os rendezvények, szűrések megszervezését.


„Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat vehetett át Vörös Mária családgondozó, aki a Családsegítő Szolgálathoz 1998 novemberében került,  1999-ben megbízást kapott az Újvárosi Családsegítő Központ vezetésére, amely feladatot nyugdíjazásáig, 2014. február 27-ig látta el. Munkájában nagy hangsúlyt fektetett a családokkal való közvetlenebb kapcsolat kialakítására. A gyermekekkel való foglalkozást mindig szívügyének tekintette. Rendszeresen korrepetált, és csoportfoglalkozásokat tartott.  Tereptanárként a főiskolai hallgatók számára oldott légkört biztosított.



Ugyancsak " Győr Város Szociálpolitikájáért " kitüntetésben részesült Szalay László karbantartási csoportvezető is, aki 2005-től az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény munkatársa. Az első időkben karbantartó villanyszerelőként dolgozott, majd 2008 óta a Műszaki Ellátó Szervezet karbantartási csoportvezetőjeként látja el nagy szervezőkészséggel, elkötelezettséggel, magas szintű szakmai felkészültséggel a műszaki karbantartási, fenntartási feladatokat. A nap 24 órájában készen áll a szociális és közoktatási intézmények műszakilag zavartalan működésének biztosítása érdekében.


Az ünnepségen jutalomban részesültek az egészségügyi, szociális és gyermekjóléti területen kiemelkedő munkát végző munkatársak is.