Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kiürítették az Audi Arénát

Gyakorlatot tartottak a napokban a multifunkcionális csarnokban, ötezer embernek kellett nyolc perc alatt elhagynia a létesítményt…

 

A város új csarnoka gyakran ad helyet ötezer főnél is nagyobb látogatottságú rendezvényeknek, ezért fontos a biztonság, egy esetleges vészhelyzet esetén a terület gyors elhagyása. A héten a megyei katasztrófavédelem, a polgári védelem, a rendőrség, a mentők és az önkormányzat közös programján a gyakorlatban is kielemezhették a szakemberek egy kiürítés tapasztalatait.

 

A város középiskoláiból ötezer fiatal imitálta a sportesemény közönségét, a bombariadó bekövetkeztekor a szakemberek feladata volt, hogy a bent lévőket minél gyorsabban kimenekítsék. Számukra egyébként a bemutató előtt elméleti és gyakorlati kiképzést is szerveztek. Csepi László tűzoltó alezredes, a megyei Polgári Védelmi Szövetség titkára a gyakorlatról elmondta, bár a tervek szerint nyolc perc alatt kell teljesen kiüríteni a létesítményt, a fiatalok ennél hamarabb, nem egészen hat perc alatt elhagyták az Aréna épületét. A gyakorlat tehát sikeresen zárult, amelynek tapasztalatai a szakemberek munkáját segíti a vészhelyzetekre való felkészülésben.