Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Könnyebb a kijárás a kiskertekbe

A Tatai útról nyíló kiskertekbe sokan járnak ki, de a busszal érkezőknek eddig gyalogolniuk kellett a forgalmas út mellett. A problémát komplex módon orvosolták…

 

Vannak, akik kertészkedni, mások csak pihenni járnak a kiskertekbe, de olyanok is akadnak, akik a hétvégi házakban laknak. Az autóbusszal közlekedők számára komoly gondot okozott, hogy a teherautóktól is forgalmas Tatai út mellett 800 métert kellett gyalogolniuk, hogy elérhessék a kijelölt megállóhelyet. A kerttulajdonosok közül többen kezdeményezték a probléma orvoslását, amelyre a közelmúltban meg is született a megoldás.

 

„A problémával többen is megkerestek, és a legutóbbi közmeghallgatáson ígéretet tettem annak orvoslására. A megoldás önkormányzati forrásból valósult meg, a beruházás értéke mintegy harmincmillió forint.” – mondta el Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a kiskerteket a fejlesztés révén sokkal könnyebben és biztonságosabban lehet megközelíteni, hétfőtől pedig már a helyközi járat is az új buszmegállókban áll meg.

 

Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a fejlesztés nem csupán két új buszöblöt jelent, hiszen jelentős burkolatépítési munkákat is kellett végezni, és a közvilágítás kiépítése is fontos feladat volt. Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, a gyalogátkelőhelyet és annak megvilágítását úgy kellett kialakítani, hogy a gyalogosok biztonságosan tudjanak átkelni a forgalmas úton.