Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Konzultáció a fontos témákban

Az önkormányzat a jövőben több fontos városi témát is konzultációra bocsát a győriek elé. Az első téma az adyvárosi parkolási gondokat enyhítő parkolólemezek megvitatása lesz.

 

 

„A győri önkormányzat számára fontos, hogy a városunkat érintő kérdésekben megismerje a lakosság véleményét a jövőbeni fejlesztési tervekkel, a város életét befolyásoló témákkal kapcsolatban. Ezért működik immár nyolc éve a lakossági vélemény vonal (96/500-180), illetve a lakossági kérdéseket kezelő e-mail cím (lakossag@gyor-ph.hu) is. A visszacsatolási lehetőségeket egy újabb elemmel bővítettük, amely a Győr.hu nyitófelületéről, illetve az onkormányzat.gyor.hu honlapról is elérhető „Mondja el véleményét!” címen. Ezen a felületen aktuális, Győrt érintő témákat mutatunk be az érdeklődőknek, akik nem csak megismerhetik az adott fejlesztés terveit, de véleményezhetik is azt. Az új lehetőség segítségével azt szeretnénk elérni, hogy közös elképzeléseink a győriek lehető legnagyobb megelégedésére szolgáljanak.” – mondta el Domanyik Eszter a városháza Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának vezetője.

 

 

A konzultáció első témája az Adyvárosba elképzelt parkolólemezek kérdése lesz. Amikor az adyvárosi lakótelep épült, még jóval kevesebb volt az autó, viszont az eltelt évtizedek alatt a lakossági gépjárműállomány jelentősen megnövekedett, amit a lakótelep már nem tud megfelelően kiszolgálni, ezért a parkolási gondok jelentik a városrész legnagyobb problémáját.

 

 

„Az önkormányzat az elmúlt években mindent megtett, hogy a parkolóterületek optimalizálásával új parkolóhelyeket hozzon létre – 2006 óta közel 250 parkolóhely létesült Adyvárosban –, de szükség van a további, nagyobb mértékű fejlesztésre is a parkolási nehézségek orvoslásához.” – mondta el Radnóti Ákos, Adyváros egyik képviselője. Hozzátette, az önkormányzat számos lehetőséget és helyszínt megvizsgált, ennek eredményeként két olyan területet talált, ahol úgynevezett parkolólemezek építésével jelentősen csökkenthető lenne a parkolási feszültség.

 

Az egyik parkolólemez zömében az adyvárosi lakosokat tudná kiszolgálni, amely a Kuopio Park jelenleg kissé rendezetlen területén kaphatna helyet. A park eleje a körforgalom felől a közelmúltban teljesen megújult, így ezt a részt, illetve a játszóteret nem érintené a beruházás, a parkolóépület az ezt követő részen épülne fel. A terv erőssége, hogy a jelenleg meglévő zöldfelület sem csökkenne, hiszen a parkolólemez tetején egy rendezett, a látványterven is látható látványos közparkot alakítanának ki. Itt 156 új parkoló létesülhetne, a beruházás közel 750 millió forint lenne. A másik parkolólemez a kórház körüli parkolási nehézségeket oldaná meg. Az elképzelések szerint a kórház melletti nagyparkolóban jelenleg található 150 parkolóhely helyett az épület megvalósításával közel 300 helyet vehetnének igénybe az autósok. A háromszintes parkoló költsége mintegy 441 millió forint lenne. A forrásokat még keresi az önkormányzat, de az előttünk álló önkormányzati ciklusban mindenképp szeretné megvalósítani a beruházásokat, hiszen azok nem csak az adyvárosiak, de egész Győr, sőt a kórház révén a megyebeliek számára is jelentős könnyebbséget jelentenének.

 

 

„Azt szeretnénk, ha mindez úgy valósulna meg, hogy az valóban a győriek lehető legnagyobb megelégedésére szolgálna. Ennek érdekében szeretnénk az érintetteket bevonni a tervezésbe.” – mondta el Radnóti Ákos. A már említett felületeken nem csak a két létesítmény látványterveit ismerhetjük meg, de a parkolólemezekhez kapcsolódó kérdéseket is találunk, amelyeket megválaszolva hozzájárulhatunk a probléma hatékony orvoslásához. Emellett a városrészben dolgozó képviselők is várják az észrevételeket, ahogyan eddig is számos hasznos tanácsot kaptak már a lakosságtól. (A témafelület innen érhető el.)

 

Az önkormányzat többek között arra kíváncsi, hogy a bemutatott tervek mellett beáldozható-e további zöldterület, hajlandóak vagyunk-e fizetni a kamerával is védett parkolásért, de a látványtervekről is kifejthetjük véleményünket, közölhetjük javaslatainkat a lakossag@gyor-ph.hu email címen.