Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kórház: A megyei elnök közleménye

„A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyulés vezetői és a megyei önkormányzat fenntartásában muködő Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezetői csak március 30-án délelőtt tudtak szembesülni az egészségügyi kormányzat által összeállított finanszírozási szerződés számszerusített tartalmával.

Tarthatatlan az a helyzet, hogy az egészségügyi kormányzat csak a szerződés aláírásának határideje előtti napon adta oda a megye legnagyobb kórházának legfontosabb finanszírozási adatait.

Tragikusnak tartjuk, hogy – a kormányzati döntés miatt - ezen számadatok alapján ismét közel 1 milliárd Ft-tal kevesebb jut a jövőben a betegek gyógyítására. Így a 2006. évi szigorításokkal együtt mintegy 2,3 milliárd Ft-tal kevesebbet tud az intézmény a rászorulókra, a betegekre fordítani (az intézmény éves költségvetése 12 milliárd Ft). Ez az összeg sajnos nagyon kevés a betegellátás biztonságának megőrzéséhez.

A megyei kórház által évente ellátott 50.000 fekvőbeteg és 1,3 millió járóbeteg, valamint az intézményben dolgozó mintegy 2600 fő egészségügyi szakember érdekében - a kormányzati diktátum és zsarolás ellenére – a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház finanszírozási szerződése aláírásra került.

Az utolsó pillanatig küzdöttünk azért, hogy javítani tudjunk az általunk súlyosan elhibázottnak tartott finanszírozási struktúrán, ezért a szerződés kiegészítésre került egy több pontból álló „Véleményeltérési záradékkal”, amely a betegellátás biztonsága érdekében további pénzügyi és szakmai garanciákat kér.

A kialakult helyzet megvitatására a megyei közgyulés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezem.” – fogalmaz közleményében dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyulés elnöke.