Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetést

Elkészült a Kovács Margit utca 13-23. mögötti járda csapadékvíz elvezetése.

 

„Régi lakossági igénynek sikerült eleget tenni a felújítással, hiszen a otthonok mellett a játszótér és a zöldterület miatt is rengetegen járnak erre, és esős időben áldatlan állapotok alakultak ki itt.” – fogalmazott Rózsavölgyi László, Marcalváros II. önkormányzati képviselője. Hozzátette, a csapadékvíz elvezetését több mint száz méter hosszon sikerült megoldani, ezzel végre az idősek és a babakocsival közlekedők is megfelelő módon tudják használni a járdát.

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a lakótelepi 30-40 éves szervizúti, illetve járda hálózatra jellemző, hogy az aszfaltburkolatok környezetében lévő zöldterület már nem képes teljes körűen a csapadékvizet elnyelni egy-egy eső után. Ilyen esetekben azt a megoldást tudják alkalmazni a zöldterület megóvása mellett, hogy a járda oldalesését figyelembe véve víznyelőket, vagy vízelvezető folyókákat építenek be. Ezt a beavatkozást végezték a Kovács Margit utca mögötti járda esetében is, ahol 100 méter hosszon rácsos folyókát és szegélykő elemeket építtettek, ezzel csapadékos időszakban is komfortos felületet tudnak biztosítani az itt élők számára.

 

A kivitelezés 5,4 millió forintba került, melyet az önkormányzat biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.