Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kosárlabda-pályák épülnek a Bercsényi ligetben

A liget hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, s most egy újabb fejlesztés kezdődik, aminek köszönhetően a műfüves focipálya, a játszótér és a KRESZ-Park után utcai kosárlabda pályákat építenek, amelyek normál kosárpályává alakíthatók, mellette pedig kültéri fitnesz park is létesül…

 

Az egykor elhanyagolt, funkció nélküli terület ma már fontos helyszíne a szabadidő hasznos eltöltésének. „Az újvárosi rehabilitáció kapcsán megújult park számos funkciót kapott, hiszen az egyes öbölbe ekkor készült el a pihenőpark, a hármasba pedig a KRESZ-Park. A műfüves focipálya az MLSZ programja lévén valósult meg, az önkormányzat pedig megkezdte a Bercsényi ligeti úthálózat rendbetételét is, amely a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválig teljesen megújul.” – mondta el Fekete Dávid alpolgármester. A terület önkormányzati képviselőjeként hozzátette, a műfüves focipálya szomszédságában egy újabb jelentős fejlesztés kezdődik, amely a jövőben tovább növelheti a liget látogatottságát, és egy újabb lakossági sportpark alakul ki a városban. A TAO-s támogatásokból és a Győr-Szol Zrt. önrészével megvalósuló beruházás – melyhez a területet az önkormányzat biztosította - nettó értéke mintegy kilencvenmillió forint, befejezési határideje augusztus 31. Fekete Dávid emlékeztetett arra is, hogy a szomszédos olajgyári területen 200 lakás épül, amely az EYOF ideje alatt olimpiai faluként szolgál, de utána családokkal népesül be, akiknek szintén jól szolgálja majd a sportolását, kikapcsolódását a liget.

 

Hoffmann Gergely a Győri Kosárlabda Club elnöke köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, akik a társasági adó felajánlásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy több éves álom váljon valóra. Mint mondta, a labdarúgó pálya mellett a Bercsényi ligetben a kosárlabda szerelmesei is helyet kapnak, s nem csak a délutáni szabadidősport lehetőségei bővülnek, de a környező iskolák testnevelés óráit is jól szolgálja majd. „Nem mellesleg a sportág népszerűsítésében, az utánpótlás további erősítésében is fontos szerepet játszik a fejlesztés.”

 

A beruházás részleteiről Sági Géza, a kivitelező Győr-Szol Zrt. elnök vezérigazgatója számolt be, amelynek során hat utcai kosárpályát létesítenek, úgy, hogy azok igény esetén egybenyithatóak és átalakíthatóak egy normál, szabvány méretű kosárlabda pályává. A pályák rekortán borításúak lesznek, védőpalánk és védőháló biztosítja a zavartalan játékot. Mellette, a terület egyik hosszanti oldalán 40 méter hosszú, az egyik rövid oldalon pedig egy 21 méter hosszú, három egymás mögötti széksorral ellátott lelátó is készül. A játéktér külön megvilágítást kap, korszerű, energiatakarékos led fényforrások biztosítják az alkonyat után a világosságot.

 

Az öböl nyugati részén műfüves borítású kültéri fitnesz park kap helyet, itt kilenc különböző eszköz áll majd a sportolni vágyók rendelkezésére, amely szintén kivilágított terület lesz. A pályák körüli részre térburkolat kerül, a fennmaradó, mintegy 400 négyzetméternyi területet a rézsűkkel együtt befüvesítik, ide fákat, cserjéket ültetnek. A látogatók kényelmét ivókút és utcabútorok is szolgálják.

 

A jelenleg itt található öltözőkonténerek a műfüves focipálya másik végén kapnak helyet, azokat továbbra is a megszokott rend szerint lehet használni. Az új létesítményt kerítés veszi majd körül a focipályához hasonlóan.

 

Sági Géza azt is elárulta, hogy a tervek szerint a focipálya mögötti részen egy következő fejlesztésként kőépületbe kerülnének a kiszolgálóhelyiségek, öltözők, vizesblokkok, így megszűnnének a konténerek is. Ehhez a forrás egy része már rendelkezésre áll, de a vállalatok számára is nyitott a lehetőség a támogatásra a megvalósuló kosárpályákhoz hasonlóan.