Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Közeledik a Téli Fesztivál!

A Négy Évszak Fesztivál idén is színes programokat kínál mindenkinek. Lesz Adventi Vásár a Széchenyi téren, az ünnepi sorozatot pedig a nagyszabású szilveszteri buli zárja, amelyen a győriek közösen köszönthetik az újévet.

A Téli Fesztivál sajtótájékoztatóját 2009. november 12-én tartották. Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, az idén hét helyszínen várják az igazán nagyszerűnek ígérkező programok a győrieket és a városunkba látogatókat. A fesztivál központja a Széchenyi tér lesz, ahol áll majd a karácsonyfa, és – újdonságként – egy hatalmas adventi koszorú is. A gyertyagyújtást az idén is a Városháza előtt tartják Advent vasárnapjain.

Bozsoki Zoltán a Gyori Vásár Kft ügyvezeto igazgatója elmondta, a téli vásár négy helyszínen, a Megyeháza téren, a Baross úton, az Arany János utcában és a Széchenyi téren összesen 85 faházzal várja az ünnepre készülődőket. A Széchenyi téren a megújult térhez méltó, teljesen új faházak állnak majd.

Csurák Erzsébet a Győri Művészeti és Fesztiválközpont munkatársa a programokat sorolva kiemelte, a kínálatban olyan rendezvények szerepelnek, mint a Csík Zenekar, vagy a Lajkó Félix duó koncertje, Fábry Sándor estje, Szekeres Adrienn karácsonyi koncertje, Betlehemes Találkozó, a Presidance fellépése, a Diótörő bemutatója, Illényi Katica, vagy a Bolero Fúvósegyüttes koncertje.

A megnyitó egyébként november 27-én lesz, a Téli Fesztivál természetesen idén is az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával kezdődik a Széchenyi téren, ahol az Isten pénze musical legjobb dalait is hallhatjuk.

A sajtótájékoztatón részt vett Szekeres Adrienn is, aki elmondta, igazi karácsonyi koncertet hoz Győrbe, amely elsősorban a családoknak szól (lesz családi jegy is), és segít az ünnepekre való ráhangolódásban, a lelki felkészülésben.

Szintén jelen volt Varga László a Presidance Company producere, aki kifejtette, az együttes fellépése karácsonyi hangulatot teremt, amely során bepillantást nyerhetünk egy nagy család ünnepi készülődésébe.

Szilveszterkor ismét együtt ünnepelhetnek a győriek, és részt vehetnek a TV2-ből ismert Popdaráló karaoke show-jában. Az új évet természetesen ezúttal is a tűzijáték köszönti.

A Téli Fesztivál programjai innen letölthetők:

 

Csatolás: