Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Közlemény a rendkívüli közgyulésről

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007. április 12-én, csütörtökön rendkívüli közgyulést tart. Ezen az ülésen egy régóta húzódó, megoldásra váró ügyben kíván az önkormányzat vezetése egyértelmu határozatot hozni. Ezért ismételten leszögezzük, hogy a Győri Nemzeti Színházban folytatott vizsgálat nem a muvészeti vagy a színész-rendezői munka minősítése, hanem tisztán gazdasági ügy.

A színháznál végzett első vizsgálat megállapította, hogy az intézmény 112 millió forinttal túllépte a gazdasági keretét, ezáltal indokolatlan és felesleges kiadásokkal terhelték az adófizetők pénzéből is összeállított városi költségvetést. Ilyen indokolatlan és felesleges kiadás volt például, hogy a színház vezetése 2007. január 1-től 30 évre üdülőhasználati szerződéseket kötött, az 5 darab üdülőhasználati jog megszerzése összesen 28 millió 550 ezer forintba került. Ez mai áron számolva, mint üdülőhasználati díj, még 30 évig további évi 1 millió 26 ezer forinttal terheli a színház költségvetését.

A győri önkormányzat jelenlegi helyzetében egyértelmu, hogy a közpénzek felett diszponáló intézményi vezetők nem léphetik túl a rendelkezésükre álló költségkeretet, mert hanyag és felelőtlen gazdálkodásukat az adófizető polgárok pénzéből kell visszapótolni. Ennek a győri önkormányzat vezetése nem engedhet szabad folyást.

Mindenfajta manipuláció vádját szeretnénk elkerülni, mert közpénzekről van szó. Ezért határozottan arra kérjük Korcsmáros Györgyöt, a Győri Nemzeti Színház állásából a vizsgálat idejére felfüggesztett ügyvezető igazgatóját és Tichy Lászlót, a Győri Nemzeti Színház felmentett gazdasági igazgatóját, hogy még a csütörtöki rendkívüli közgyulés előtt járuljanak hozzá ahhoz, hogy a város képviselőtestülete az egyébként személyi kérdésekben zárt ülés helyett nyílt ülésen tárgyalhassa az intézmény vizsgálata során készült „A fegyelmi vizsgálóbiztos jelentése és javaslata” alapján tárgyalt gazdasági átvilágítás eredményeit.”

Dr. Ottófi Rudolf kultúráért felelős alpolgármester
Simon Róbert pénzügyekért felelős alpolgármester