Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

KSH adatgyűjtések Győrben

A Központi Statisztikai Hivatal városunkban több témában is önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést hajt végre 2014. őszén.

 

Az Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2014) ötévenkénti végrehajtását az Európai Parlament és Tanács 1338/2008/EK rendelete írja elő az Európai Unió tagállamai számára. A nemzetközi összehasonlítást is lehetővé tévő adatfelvétel Magyarországon 2014. szeptember 15-től december 15-ig tart, célja a lakosság egészségi állapotának, életmódjának és az egészségügyi szolgáltatásokkal való elégedettségének vizsgálata. Ezek az információk – az uniós adatszolgáltatási kötelezettségünk teljesítésén túl – hozzájárulhatnak az egészségpolitikai intézkedések meghozatalához és az egészségügyi ellátórendszer minőségének javításához.

 

A válaszadó személyeket, az ország 532 településéről összesen 9479 főt, véletlen mintavétellel választották ki. A felvételben részt vevők névre szóló értesítő levelet kapnak, majd a KSH összeírója a fent jelzett időszakban felkeresi őket. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek.

 

Információkérés, kapcsolatfelvétel:

Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2014)

Honlap

www.ksh.hu/elef

E-mail cím

elef@ksh.hu

Telefonszám

96/502-468 (H-Cs: 8-16 óra; P: 8-14 óra)

 

Az ELEF válaszadóinak egy kisebb csoportja számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet külön vizsgálatot is szervez az egészséget nagyban meghatározó táplálkozási szokások megismerésére. Ez célzott beavatkozásokat tesz lehetővé a betegségek megelőzése, az egészségben töltött élet meghosszabbítása érdekében. Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2014) 122 településen zajlik 3369 személy megkeresésével.

 

Információkérés, kapcsolatfelvétel:

Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2014)

Honlap

www.oeti.hu/Felmérések

E-mail cím

otap2014@oeti.antsz.hu

Telefonszám

06-1-476-6469 (H-Cs: 8-16 óra; P: 8-14 óra)

 

Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használják fel, pontosan követve a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait.

A felmérésből származó összesített eredmények a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé válnak, az első adatközlésekre várhatóan 2015 tavaszán kerül sor. Az együttműködők értékes válaszait apró ajándékkal köszönik meg.

 

2014. október 20. és december 7. között kerül sor a háztartások életkörülményeinek feltárását célzó, a Háztartások pénzügyeire és fogyasztására vonatkozó európai adatfelvételre.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az európai felméréssel kapcsolatos részletes leírás a www.ecb.europa.eu/home/html/researcher_hfcn.en.html internetes oldalon található.

A Magyarországon felkeresendő 18 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. Az adatfelvételre kétféle módon, interneten, illetve kérdező személyes közreműködésével lehet válaszolni.

 

Információkérés, kapcsolatfelvétel:

„Miből élünk?” felmérés

Honlap

mibolelunk.ksh.hu

E-mail cím

mibolelunk@ksh.hu

Telefonszám

06-80-200-766 ingyenes zöldszám (H-Cs: 8-16 óra; P: 8-14 óra)

 

A kérdőívet kérdező segítségével kitöltő háztartásoknak ajándékként egy 1000 Ft összegű Erzsébet-utalvánnyal mondanak köszönetet, míg az Interneten válaszoló háztartások között összesen 10 darab iPad mini táblagépet sorsolnak ki.

Az adatokat ebben az esetben is bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás lehetőségét kizáróan használják fel, pontosan követve a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait.

 

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek.